Medimagazin logo

Bakanlık: Döner sermaye ödeyemeyen ve icra takibiyle karşı karşıya kalan hastanelere yardım edin

Sağlık Bakanlığı, SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'dan 3.5 milyar YTL'lik (3.5 katrilyon TL) alacakları silindiği için ödeme yapamayan, hatta çoğu "icralık" olan hastaneler için yeni bir formül geliştirdi. Bakanlık, ekonomik durumu iyi olan hastanelere, "Döner sermaye ödeyemeyen ve icra takibiyle karşı karşıya kalan hastanelere yardım edin" talimatını verdi
Bakanlık: Döner sermaye ödeyemeyen ve icra takibiyle karşı karşıya kalan hastanelere yardım edin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı, SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'dan 3.5 milyar YTL'lik (3.5 katrilyon TL) alacakları silindiği için ödeme yapamayan, hatta çoğu "icralık" olan hastaneler için yeni bir formül geliştirdi. Bakanlık, ekonomik durumu iyi olan hastanelere, "Döner sermaye ödeyemeyen ve icra takibiyle karşı karşıya kalan hastanelere yardım edin" talimatını verdi.


Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar imzasıyla 81 ilin Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilen genelgede, iyi durumdaki hastanelerin mali sıkıntı yaşayan hastanelere "karşılıksız para yardımı" yapması veya borç vermesi istendi. Bu zor süreçte sağlık kuruluşları arasındaki dayanışmanın öneminin vurgulandığı genelgede, borç ve yardım konusunun 2006 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda düzenlendiği hatırlatılarak, bunun bütün hastanelere duyurulması talep edildi.


Sağlık hizmetinin kesintisiz ve ertelenemez olduğu belirtilen genelgede, kurum ihtiyaçlarının ödenmesinde güçlük çekilmemesi ve hastanelerin icrayla karşı karşıya kalmaması için kurumlar arası yardımın önemi vurgulandı.

Bu arada Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ocak ayında hastanelere 700 milyon YTL aktarıldığını, bu hafta içerisinde 750 milyon YTL daha gönderileceğini açıkladı.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'ndan yaklaşık 3.5 katrilyon lira alacağı bulunan hastaneler, parasını alamayınca, ciddi ekonomik sorunlarla baş başa kaldı. Elektrik, su, kira, tıbbi malzeme alımı ve sözleşmeli personel gibi sabit masraflarını ödeyemez duruma gelen yaklaşık 900 hastaneden çoğu icralık oldu. Yürürlükte bulunan mevzuata göre SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur, Sağlık Bakanlığı'na olan borçlarını kendisi ödüyor. Yeşil Kartlılar'la ilgili tedavi giderlerini ise Maliye Bakanlığı ödüyor.


İHA
bakanlık:
döner
sermaye
ödeyemeyen
ve
icra
takibiyle
karşı
karşıya
kalan
hastanelere
yardım
edin
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir