Medimagazin logo

Masonların yeni Büyük Üstadı bir tıp profesörü

Masonlar'ın yeni Büyük Üstadı Ankara Üniversitesi Tıp Profesörü Asım Akin oldu. Nietzsche hayranı olan Akin, Masonlar'la ilgili negatif imajı silmek için çalışmaların süreceğini belirtti.
Masonların yeni Büyük Üstadı bir tıp profesörü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Masonlar'ın yeni Büyük Üstadı Ankara Üniversitesi Tıp Profesörü Asım Akin oldu. Nietzsche hayranı olan Akin, Masonlar'la ilgili negatif imajı silmek için çalışmaların süreceğini belirtti.


Masonlara yeni Büyük Üstat

Prof. Dr. Asım Akın Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası'nın 30'uncu Büyük Üstadı seçildi. Nükleer tıp alanında önemli bir isim olan Akin 2 yıl görev yapacak.

Hür ve Kabul Edilmiş Mason Locası'nın 2005 Konvan'ında Prof. Dr. Asım Akin Büyük Üstad seçildi. İstanbul Hilton Oteli'nde yapılan toplantıya, aynı locaya bağlı faaliyet gösteren 19 Büyük Üstat katıldı. 31 ülkeden yaklaşık 250 Mason, eşleriyle birlikte geleneksel kutlama yemeğinde biraraya geldi. Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası tarihte ilk defa Kaya Paşakay'ın Büyük Üstatlığı döneminde kapılarını basına ve kamuoyuna açmıştı. Kaya Paşakay'ın yerine seçilen Prof. Asım Akin de masonların bu şeffaflık politikasının sürdürüleceğini açıkladı. Görev değişimiyle ilgili olarak "Biz bunu meşalenin taşınması gibi kabul ederiz" diyen Prof. AkinTürkiye'de Masonluğun hâlâ negatif bir imajı bulunduğunu vurgulayarak yeni dönemde de bütün güçleriyle bu imajı değiştirmek için uğraşacaklarını ifade etti.

AÇIKLIK POLİTİKASINA DEVAM

Geçmişte Masonluğa karşıt düşünceleriyle bilinenlerin bugün iktidarda olmalarından endişe duymadıklarını kaydeden Prof. Akın "Çünkü hepimiz insanlığı yüceltmek için varolduğumuzu kabul ediyoruz. Ve bunun kötü bir niyet olmadığını da görüyoruz. Bu nedenle bütün gücümüzle şimdiye kadar olduğu gibi şimdiden sonra da toplumumuzda oluşmuş olan bu negatif görüşü düzeltmek için uğraşacağız" dedi.

Prof. Akın "Kendimizi topluma tanıtmak, yanlış algılanmış olmaktan dolayı çektiğimiz sıkıntıları bir parça azaltmak amacıylaaçıklık politikasını sürdürmek hedefimiz olacaktır" şeklinde konuştu.

NIETZSCHE HAYRANI

Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Asım Akın hekimliğinin yanı sıra felsefe merakıyla da tanınıyor. Prof. Akın'in Masonların resmi sitesinde 1844-1900 yılları arasında yaşamış ünlü Alman düşünürü Friedrich Nietzsche üzerine bir makalesi bulunuyor. Prof. Akın bu konuda "Nietzsche 21'inci Yüzyıl'daki insanlığın atılımına güç veren bir görüşe sahipti. 20'nci Yüzyıl'ın başında yanlış algılanmış ve yanlış uygulamalara neden olan bir düşünürdü. Fakat bilhassa 20'nci Yüzyıl'ın son çeyreğinden itibaren yeniden tanınmaya başlandı" diyor.

Sabah
masonların
yeni
büyük
üstadı
bir
tıp
profesörü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir