Medimagazin logo

Milletvekiline VIP ilaç

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi sosyal güvenlik kurumları, bir süreden beri vatandaşa ‘ucuz ilaç’ veriyor. Muayene sonrası doktorun hasta vatandaşa yazdığı reçetede yer alan ilaçlar, eczacı tarafından bilgisayarla sisteme girilerek kontrol ediliyor
Milletvekiline VIP ilaç
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi sosyal güvenlik kurumları, bir süreden beri vatandaşa ‘ucuz ilaç’ veriyor. Muayene sonrası doktorun hasta vatandaşa yazdığı reçetede yer alan ilaçlar, eczacı tarafından bilgisayarla sisteme girilerek kontrol ediliyor. Eczacı, ilacın hasta vatandaşın bağlı bulunduğu kurumun verilecek ilaçlar listesinde olup olmadığına bakıyor. Eğer ilaç listede yoksa vatandaşı uyarıyor veya daha ucuz olan muadilini öneriyor. Vatandaşlar eczacının önerdiği muadil ilacı almazsa farkını vererek daha pahalı olan yabancı ilacı satın alıyor.

FARK İSTENMİYOR

Bu uygulamadan milletvekilleri ve Meclis personeli muaf tutuluyor. Bu gruptakilerden fark ödemeleri istenmiyor ve pahalı ilaçlar kendilerine veriliyor. Bunun yanı sıra eczaneler, sosyal güvenlik kuruluşlarının sistemlerine göre, raporu olmayan SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı’na mensup hastalara yedi günlük eğer raporu varsa 90 günlük ilaç verebiliyor.

Milletvekilleri bu uygulamadan da olumsuz etkilenmiyor. Milletvekilinin raporu yoksa 90 günlük, raporu varsa 180 günlük ilaç alabiliyor.


Akşam
milletvekiline
vip
ilaç
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir