Medimagazin logo

Tabip Odası’nda iktidar savaşı

Dünyanın en büyük tabip odalarından biri olan İstanbul Tabip Odası’nın yaklaşan seçimi büyük bir rekabete sahne olacak gibi görünüyor. AK Parti tarafından desteklenen Hekim Hakları grubu, etik olmayan yollarla odaya üye kaydettirmekle suçlanıyor.
Tabip Odası’nda iktidar savaşı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Dünyanın en büyük tabip odalarından biri olan İstanbul Tabip Odası’nın yaklaşan seçimi büyük bir rekabete sahne olacak gibi görünüyor. AK Parti tarafından desteklenen Hekim Hakları grubu, etik olmayan yollarla odaya üye kaydettirmekle suçlanıyor.

AKP’nin ele geçirmek istediği ileri sürülen İstanbul Tabip Odası’nın 29-30 Nisan tarihinde yapılacak genel kurulda ciddi bir çekişme yaşanacak. Seçime şu anki başkan Prof. Dr. Gençay Gürsoy’un başkanlığını yaptığı Demokratik Katılım Grubu, Prof. Dr. Yunus Söylet’in başkanlığını yaptığı Hekim Hakları grubu ve Dr. Mahmut Akman’ın sözcülüğünü yürüttüğü Milliyetçi Hekimler gruplarının katılaması bekleniyor.

Seçime 3 grup katılsa da en sert rekabet Demokratik Katılım grubuyla, Hekim Hakları grubu arasında yaşanıyor.


AKP tarafından desteklendiği ileri sürülen Hekim Hakları grubu son olarak Demokratik Katılım Grubu tarafından etik olmayan yollarla odaya üye kaydettirmekle suçlandı.

Tabip Odası’na karşı bir seferberliğin başlatıldığını ileri süren Prof. Gürsoy “Hükümet tarafından, AKP iktidarının ‘Özellikle İstanbul ve bütün tabip odaları bu sefer alınacak, alınmadır’ diye açık, gizli emirlerle başlatılmış bir kampanya var” dedi. Gürsoy bazı ilaç firmalarına kendi asistanlarının üye aidatlarını ödeterek üye kampanyası yaptıklarını da ileri sürdü.

Hekim Hakları grubunun sözcüsü Dr. Mustafa Güveli’ye göre ise bu suçlamalar asılsız. İçlerinde AKP’lilerin bulunabileceğini belirten Güveli, sadece AKP’lilerden oluşan bir grup olarak lanse edilmelerine karşı çıkıyor. Güveli, “Hiçbir ilaç firmasına aidatlarımızı yatırma konusunda herhangi bir baskımız olmadı. Menfaat temini karşılığında bize oy verecek insanlara sponsorluk yapmalarını biz teklif etmedik. İlaç firmasıyla konuştum bununla ilgili kendilerinde bir kayıt olmadığını ifade ediyorlar” diye iddiaları yalanladı.

2004 yılında 5 bin 500 hekimin katıldığı seçime bu yılkı rekabet dikkate alındığında 10 bine yakın hekim katılacağı belirtiliyor.


NTV
tabip
odası&#8217
nda
iktidar
savaşı
Yorum (1)
Ahmet Rasim Küçükusta
Gribe karşı yüzde 90 oranında koruyucu olduğu iddia edilen grip aşılarının koruyuculuklarının “abartıldığı” saklanamaz oldu ama demek ki hala bu gerçeği görmeyenler veya gördüğü halde gizlemek isteyenler var. Her iki ihtimal de birbirinden kötü ve esef vericidir. Önce CIDRAP raporu ile etkinliği yüzde 90'a kadar çıkarılan grip aşılarının sadece %59 oranında koruyucu olduğu, 2-17 yaş arasındaki çocuklarda ve 65 ve daha ileri yaşlarda koruyuculuğunun tutarlı kanıtları ulunmadığı bildirildi. CDC, bunun üzerine herhangi bir açıklama yapmadan ve delil göstermeden aşının etkinliğini sessizce “yüzde 50-70” e indirdi. Geçen sene de Avrupa’ da yapılan grip aşılarının etkinliklerinin 3-4 ay sonra “sıfıra indiği” tespit edildi. CDC de grip aşılarının 65 yaş üzerinde olan kişilerde çok ağır bir tabloya yol açan H3N2 virüsüne karşı etkinliğinin sadece “yüzde 9” olduğunu açıkladı. Her sene grip aşısı yaptıranlarda aşının koruyuculuğunun azaldığı tespit edildi, yani grip aşısı yapılmadığı zaman daha etkili oluyordu. CIDRAP raporundan haberdar olup grip aşılarının etkinliğini 2 sene evvel yüzde 90’ dan yüzde 50’ ye kadar çeken CDC koruyuculuğu yeni yayınlarında “yüzde 10” a kadar indirdi. İngiltere’ de, grip aşılarının bu yılki etkinliğinin sadece “yüzde 3.4” olduğu bildirildi. Ve nihayet CDC, sprey şeklindeki aşıların çocuklardaki koruyuculuğunu “sıfır” olarak açıkladı. Kaynak: http://ahmetrasimkucukusta.com/2015/03/01/yazilar/tip-yazilari/grip-tip-yazilari-yazilar/grip-asisi-skandallari-devam-ediyor/
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir