Medimagazin logo

SSK hastanelerinin devri sigortalının sorununu çözmedi

Türk-İş, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devrinin ardından sigortalı hastaların yaşadıkları sorunların çözüme kavuşmadığını aksine sorunların daha da arttığını savundu. Türk-İş’in belirlemelerine göre, hastanelerde ücret ödeyemeyen hastaların rehin tutulması ve senet alınması ve SSK’lı hastalara ikinci sınıf vatandaş uygulamasına devam ediliyor
SSK hastanelerinin devri sigortalının sorununu çözmedi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türk-İş, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı’na devrinin ardından sigortalı hastaların yaşadıkları sorunların çözüme kavuşmadığını aksine sorunların daha da arttığını savundu. Türk-İş’in belirlemelerine göre, hastanelerde ücret ödeyemeyen hastaların rehin tutulması ve senet alınması ve SSK’lı hastalara ikinci sınıf vatandaş uygulamasına devam ediliyor.


Türk-İş tarafından hazırlanan "SSK Hastaneleri Gerçeği, Parası Olana Sağlık Hizmeti" adlı raporda devirden sonraki durum ve sigortalı hastaların yaşadıkları sorunlara dikkat çekildi. SSK’nın 144 hastane, 11 ağız diş merkezi, 217 dispanser ve 176 sağlık istasyonunun Sağlık Bakanlığı’na devredildiğine işaret edilen raporda, devir işleminin gerçekleştiği 20 Şubat 2005 tarihinden itibaren tüm illerde yapılan gözlem ve tespitlerde sigortalı hastaların yaşadıkları sorunların çözüme kavuşmadığı aksine devirden önce var olmayan yeni sorunların ortaya çıktığı ve hizmet satın alınması nedeniyle maliyetlerin arttığı kaydedildi.

Ameliyatta gerekli ilaçlar hastalardan talep ediliyor
* İlaçların karşılanmasında gecikmeler oluyor.
* Dispanser ve sağlık istasyonlarının kapatılması, telefonla randevu sisteminin kaldırılması poliklinik önlerinde kuyruklar oluşturuyor.
* Yetersiz laboratuvar hizmetleri tetkik süresini uzatıyor.
* Yatarak tedaviler için hastalara altı ayı aşan sürelerde gün veriliyor.
* Protez, ortez ve iyileştirme vasıtaları ile ameliyatta kullanılacak ilaç ve tıbbi malzemeler hasta sahiplerine aldırılıyor.
* Sürekli kullanılması gereken ilaçların alınmasında büyük sıkıntılar yaşanıyor.
* Birinci basamak hekimlerin ilaç yazma yetkisinin sınırlandırılması, hastane polikliniklerinde yığılmalara yol açtı.
* Sigortalı hastaların acil başvurularında, kurum uygulamalarını bilmeyen bazı hastaneler bu hastalardan ücret talep edilmektedir.
* Çoğu hastanede sigortalılara kötü muamele devam ediyor.
* Mevzuat yeteri kadar bilinmediğinden hasta refakatçilerinden ücret alınıyor.

Referans
ssk
hastanelerinin
devri
sigortalının
sorununu
çözmedi
Yorum (1)
O.Tansel Darçın
Sayın Hocam, Konu ile ilgili yazınızı okudum. Açıklayıcı değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim. Gerçekten de adenozinin kan beyin bariyerindeki geçişi regüle ettiğini biz de bir çalışma ile gösterdik (1). Ancak, tabii ki bu uygulamaların klinik uzantılarını görmek daha da memnun edici olacaktır. Saygılarımla. Dr.O.Tansel DARÇIN 1.Darçin OT, Baktiroğlu L, Ozkul Y, Ozardali I, Andaç MH. Prevention of postischemic spinal cord injury by means of regional infusion of adenosine and L-carnitine dissolved in normothermic saline. Ann Vasc Surg. 2004 May;18(3):343-8.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir