Medimagazin logo

Hastane personeline iletişim semineri

Antalya'nın Serik İlçesi Devlet Hastanesi'nde görevli yaklaşık 180 personele Halkla İlişkiler ve İletişim konulu seminer verildi
Hastane personeline iletişim semineri
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Antalya'nın Serik İlçesi Devlet Hastanesi'nde görevli yaklaşık 180 personele Halkla İlişkiler ve İletişim konulu seminer verildi.


Kurum içi eğitim çalışması çerçevesinde Serik Devlet Hastanesi Hasta Hakları Birimi tarafından düzenlenen seminerde konuşan Serik Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Mustafa Kiremitçioğlu, hastane personeline iletişim, sessiz iletişim, beden dili, mekan dili, giyim dili gibi konularda bilgiler verdi. Kiremitçioğlu, iletişimin ana unsurunun insan olduğunu belirtti.


İnsanın var olduğu sürece iletişimin de var olacağını dile getiren Kiremitçioğlu, "İletişim, bilgi, düşünce, davranış ve duyguların aktarılması sürecidir. İletişimin en gerekli olduğu alanlardan birisi de sağlık alanıdır. Sağlık alanında çalışanların karşısındakiler ya hasta ya da hasta yakını. Hastalarla olan ilişkileri sağlam tutabilmek için karşılıklı anlayış şarttır. Bilinmesi gereken en önemli konu insani duygular ve hastaların da hakları olduğudur" dedi.
İnsanlar arasında doğru ve etkili iletişim kurabilmek için bazı kurallara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kiremitçioğlu, "Bu kurallar, görgü, örf ve adetler, din ve genel ahlak kurallarıdır" diye konuştu.

İHA
hastane
personeline
iletişim
semineri
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir