Medimagazin logo

15 yeni üniversite yargı sürecine takılabilir

Daha önce Cumhurbaşkanı Sezer tarafından bir kere daha görüşülmek üzere TBMM’ye gönderilen 15 ıl’e yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü
15 yeni üniversite yargı sürecine takılabilir
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Daha önce Cumhurbaşkanı Sezer tarafından bir kere daha görüşülmek üzere TBMM’ye gönderilen 15 ıl’e yeni üniversite kurulmasına ilişkin tasarı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü.

Komisyondan, tasarının Sezer’in veto ettiği haliyle yeniden kabul edilmesi benimsendi. Komisyona YÖK adına görüş sunan YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme, 15 ilde açılacak olan üniversitelerin rektörlerinin hükümetin belirlediği isimlerden oluşması halinde bu rektörlerin YÖK’le uyum sorunu yaşayabileceğini savundu.


Eşme, “Rektörleri siyasiler belirlerse, YÖK ile senkronizasyon sorunu yaşanabilir” yorumunda bulunması dikkat çekti. Eşme, özellikle siyasi tahakküm altına girilmesinden ve idari kadronun belirlenmesinde sorun yaşanmasından endişe ettiklerinin altını çizdi. Öte yandan CHP, tasarıda yer alan “Kurucu Rektör, Milli Eğitim Bakanı ve Başbakan tarafından belirlenecek üç isim arasından Cumhurbaşkanı tarafından iki yıllığına atanır” maddesinden yola çıkarak Anayasa Mahkemesi’ne gitmeye karar verdi.

Bugün
15
yeni
üniversite
yargı
sürecine
takılabilir
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir