Medimagazin logo

Bin doktor için kuralar haftaya

Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Gümrükçüoğlu, zorunlu hizmet atama kuralarının gelecek hafta yapılacağını söyledi.
Bin doktor için kuralar haftaya
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Anayasa Mahkemesi'nin kararından sonra açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Gümrükçüoğlu, zorunlu hizmet atama kuralarının gelecek hafta yapılacağını söyledi.


Sağlık Bakanlığı, zorunlu hizmet yasasının iptal edilen hükümlerini yeniden düzenleyerek uygulamaya devam edecek. Buna göre Bakanlık, kendi imkanları ile yurt dışında eğitim gören hekimleri de zorunlu hizmete tabi tutacak. İptal edilen maddeler bakanlığın hukuk muşavirleri tarafından yeniden ele alınarak düzeltilecek. Bakanlık yetkilileri doğudaki hekim açığı dikkate alınarak her türlü karara yönelik yasa taslaklarının önceden hazır tutulduğunu belirtti. Bakanlık yetkilileri bin hekimin bir hafta içinde kuralarını çekeceğini belirtti.

Muhtarlar imzayla çare arıyorlar

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi Devlet Hastanesi'ndeki doktor ve personel açığının giderilmesi amacıyla muhtarlar imza kampanyası başlattı.Silvan Muhtarlar Derneği, 77 köy, 1 belde ve 11 mahalle muhtarının başlattığı kampanyaya, Silvan Kaymakamı Veysel Beyru da destek verdi. Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Kırmaz, 150 bin nüfuslu ilçede halen doktor sıkıntısı çekildiğini, dernek olarak buna son verilmesi amacıyla imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Silvan Kaymakamı Beyru da "Herkesin hastaneye sahip çıkması gerekir. Muhtarlarımızın başlattığı bu kampanyayı destekliyorum" dedi.

Hekimlik için atama şartı kalktı

Doktorlara zorunlu hizmetin önünü açan kararı Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, açıkladı. Kılıç, mazeret ve zorunluluk hallerinde "Tabip iken eksik kalan yükümlülüğün uzman tabip olarak tamamlanacağına ilişkin hükmün Anayasa'ya aykırı bulunarak iptaline karar verildiğini belirtti. Hekimlerin kısa süre içinde atanamadıkları dönemde de hekimlik yapmalarının engellenmesini düzenleyen maddenin iptali ile mezunlar atamalarının yapılmadığı dönemde de hekimlik yapabilecekler.

Doğu'ya gidecek doktora yer sözü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı ve Sağlık Mensupları Derneği işbirliği ile düzenlenen "14 Mart Tıp Haftası Etkinlikleri'' kapsamında, "2005 Yılı Başarı ve Hizmet Ödülleri'' sahiplerine verildi. Önceki akşam Cemal Reşit Rey'de düzenlenen ödül töreninde Prof. Dr. Hüsrev Hatemi'ye Üstün Hizmet Ödülü verildi. Oyuncu Cengiz Küçükayvaz'ın bir sağlık ocağı doktorunu canlandırdığı oyunla başlayan programa çok sayıda tıp çalışanı katıldı. Sağlık Mensupları Derneği Başkanı Remzi Sağlam, Doğu'ya gönüllü gidecek hekimlere dernek olarak kalacak yer konusunda yardımcı olacaklarını söyledi.

Diyaliz ünitesine geçici doktor

Sağlık Bakanlığı'nca Hakkari Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesi'ne geçici görevle atanan doktor, görevine başladı. Yeni Şafak'ın da gündeme getirdiği Diyaliz Ünitesi'nde yıllardır yaşanan doktor sıkıntısının giderilmesi için çalışma başlatan Sağlık Bakanlığı, Konya Numune Hastanesi'nde görevli diyaliz doktoru Metin Tilki'yi rotasyonla 45 günlüğüne Hakkari Devlet Hastanesi'nde görevlendirdi. Hakkari'de göreve başlayan Dr. Tilki, ilk iş olarak Diyaliz Ünitesi'nde tedavi gören 11 hastayı ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Geçici görevle geldiği Hakkari'de, hastalarla yakından ilgileneceğini belirten Tilki, "Burada yaşanan sıkıntı, geçici görevlerle çözülebilecek gibi değil" dedi.

Yenişafak
bin
doktor
için
kuralar
haftaya
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir