Medimagazin logo

2 doktor ve 2 eczacıya resmi evrakta sahtekarlıktan 2. kez hapis cezası

Adapazarı Serdivan Beldesi'nde, SSK dispanserinde görev yaparken başkalarına ait sağlık karnelerinde tahrifat yaptıkları ileri sürülen 2 doktor ile bu ilaçların alımında yardımcı oldukları ileri sürülen 2 eczacı, ikinci kez yargılandıkları mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırıldı
2 doktor ve 2 eczacıya resmi evrakta sahtekarlıktan 2. kez hapis cezası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Adapazarı Serdivan Beldesi'nde, SSK dispanserinde görev yaparken başkalarına ait sağlık karnelerinde tahrifat yaptıkları ileri sürülen 2 doktor ile bu ilaçların alımında yardımcı oldukları ileri sürülen 2 eczacı, ikinci kez yargılandıkları mahkeme tarafından hapis cezasına çarptırıldı.


Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde karara çıkan dava, 2001-2002 yılları arasında Serdivan SSK Sağlık Dispanseri'nde meydana geldi. İddialara göre, SSK müfettişleri, kurumda yaptıkları incelemede başkalarına ait sağlık karnelerinde tahrifat yapılarak ilaç yazıldığı ve bu ilaçların da iki eczaneden alındığı tespit edince konuyu Cumhuriyet Savcılığı'na bildirdi.


Savcılık, dispanserde görevli 2 doktor ile 2 eczacı hakkında 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne resmi evrakta sahtekarlık ve resmi kurumu dolandırmak suçlarından dava açtı. 1 Haziran'da yürürlüğe giren yeni TCK kapsamında ikinci kez yapılan yargılama sonrasında, sanık 2 doktor ayrı ayrı 2 sene 22 ay 20 gün hapis cezası ile bin 230 YTL para cezasına çarptırıldı. 2 eczacıacıdan biri 2 sene 1 ay hapis cezasına çarptırılırken, diğeri 1 sene 18 ay 33 gün hapis cezası aldı. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kararı Yargıtay'a gönderildi.


İHA
2
doktor
ve
2
eczacıya
resmi
evrakta
sahtekarlıktan
2.
kez
hapis
cezası
Yorum (3)
ismail dölen
Değerli Ceza Hukukçusu Hocam, 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Doktora salonundaki sunumunuzdan beri tıp hukukuna katkılarınızı memnuniyetle izliyorum. Ceza hukukundan ziyade Sorumluluk Hukukunu daha çok ilgilendirdiğini düşündüğüm tıp hukuku alanında sebat etmenizin kesinlikle hasta-hekimlere ve ülkemize yararlı olacağına inanıyorum. Lütfen İsveç, Norveç tıp hukukunu inceleyin. Savunmacı tıp o ülkelerde niçin az? Hastada oluşan her zarar hekimden ve hekimin sigorta şirketinden tazmin etmeye çalışılırsa sonuçlar nedir? Hekim kusurunda izlenecek yol sadece Türkiye ve Kara Avrupasında olduğu gibi mi olmalıdır? Hasta güvenliği için tıp hukukunda düzeltilmesi gerekenler nelerdir? Hukuk sadece hukukçulara bırakılamayacak kadar değerlidir. Bildiğiniz gibi Tıp hukukuyla başta etik-tıbbi etik uzmanları olmak üzere hekimler,sağlık ekonomistleri, sağlık idarecileri ve pek çok uzmanlık dalı ilgilenmektedir.Tabi ki sigorta şirketleri ve avukatlar da ilgilenmektedir ama çoğu kendi yararını düşünmektedir. Pek çok ülkede mevzuat hekimi savunmacı tıbba iterek hastaya zarar vermektedir. Halbuki Tıp hukukunda da aynı hekimlik gibi "hasta yararı" önde olmalıdır. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Teşekkürlerimle, Saygılarımla,
0
Cevapla
Özgür Yalçınkaya
Paylaşımınız için teşekkürler hocam.
0
Cevapla
Huriye sevim akbıyık
Hocam sizin sunumunuzu merak ettim,sizi her dinlediğimiz de yeni bir bakış açısı edindiğimizden olsa gerek.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir