Medimagazin logo

Akdağ: Benim ülkemin hekimleri bu işten kaçmazlar

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorların Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ndeki zorunlu hizmetlerinin Danıştay tarafından durdurulmasının ardından gerekli çalışmaları yapacaklarını belirterek, "Benim ülkemin hekimleri bu işten kaçmazlar" dedi
Akdağ: Benim ülkemin hekimleri bu işten kaçmazlar
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, doktorların Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'ndeki zorunlu hizmetlerinin Danıştay tarafından durdurulmasının ardından gerekli çalışmaları yapacaklarını belirterek, "Benim ülkemin hekimleri bu işten kaçmazlar" dedi.

Çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Nevşehir'e gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kaldığı Dedeman Kapadokya Otel'de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Akdağ, hekimlerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde zorunlu hizmet yapmaları konusundaki kanunun Danıştay tarafından durdurulmasının ardından bu konuda gerekli çalışmaları yapacaklarını söyledi.

Bakan Akdağ, "Ortada bir kanun var. Şu anda gerekçeyi bekliyoruz ondan, sonra gereken yapılacaktır. Benim ülkemin hekimleri, meslektaşlarım bu işten kaçmazlar. Ben gitmezsem, o gitmezse oralara kim gidecek? Tabii ki oralara gidilecek, oralardaki çocuklar bizim, oradaki halk bizim halkımız. Bunun başka çıkış yolu yok" şeklinde konuştu.

Akdağ ayrıca, Danimarka ve çeşitli Avrupa ülkelerinde yayınlanan Hz. Muhammed karikatürlerine de tepki gösterdi. Özgürlüklerin geniş olması gerektiğini belirten Akdağ, buna karşın özgürlüklerin başkalarını rencide edici şekilde olmaması gerektiğini vurguladı. Bakan Akdağ, "Herkes başkalarının dinine saygı göstermelidir. Başkalarını rencide etmemek için çok dikkatli olmaları gerek. Dünyada barış ve huzur için bu şekildeki açıklamalardan kaçınılmalıdır" açıklamasında bulundu.

İHA
akdağ:
benim
ülkemin
hekimleri
bu
işten
kaçmazlar
Yorum (3)
dr murat
bu durum gerçekten karışık ve ehr han birimize bu tip bir hasta getirilebilir bu durumda hastanın bilinci açıksa psikiyatriden de geçeği değerlendirme yetisi tamdır diye bir konsültasyon notu alırsak hastaya müdehale edemeyiz hastanı bilinci kapanırsa müdehale etmeye hakkımız var eğer psikiyatri hastanın gerçeği değerlendirme yetisi bozuktur derse ne yapacağz ? hasta tedaviyi red etti hastanın takibi hastanedemi sürdürülecek ? yoksa cezaevine geri mi gidecek ? hastanede sürdürülecek ise bu hastaının takibini hangi klinik üstlenecek hasta eğer hastanede takibi de istemiyorsa ne yapılacak? hastanın tedavi sonrası bilinç düzeyi düzeldi gerçeği değerlendirebilir hale geldi ve tedaviyi tekrar red ediyor bu durumda ne yapmamız lazım ? bu konulardada bilgilerinizi paylaşabilirseniz sevinirim
0
Cevapla
Murat
Hakan bey, yazınızı okumadım.. Çünkü biz doktorlar sorumluyuz, müdahale etsek de etmesek de suçluyuz. Bu ülkede Doktor olmak demek direkt suçlu olmak demek.. Hiç düşünmeden suçluyu ilan etsinler. Açlık grevlerinde ölüm olursa suçlu DOKTOR dur.
0
Cevapla
selim kocaman
Türkiye'nin 1991'de imzalamış olduğu "Dünya Tabipler Birliği Açlık Grevleri Konusunda Malta Bildirgesi" açlık grevleri karşısında hekimin birbiriyle çelişen değerlerle karşı karşıya kaldığını kabul eder ve "koma durumu ve ölmek üzere olma" hali durumunda hekimin seçimlik hakları bulunduğunu, buna göre açlık grevcisini başından beri takip eden ve kendisini bilgilendiren hekimin kişinin bilincini yitirmeden önceki beyanı uyarınca müdahalede bulunmamak veya hekimlik refleksi ile hastanın yararına olacak şekilde müdahalede bulunmak seçenekleri arasında serbest olduğunu ve kimsenin kendisine baskı yapamayacağını ifade eder. 5275 sayılı Ceza İnfaz Kanunu 82/2 ise buna tam ters olacak şekilde, "hayatın tehlikeye girdiği ve bilincin bozulduğu" durumlarda müdahaleyi şart koşmaktadır. Biri uluslararası biri ulusal düzeyde iki hüküm arasında açık bir çelişki bulunmaktadır. Bu çelişkinin hekim yararına olacak şekilde giderilmesi lazım diye düşünüyorum. Keza, zorla müdahalede bulunmanın kalıcı hasar bırakacak etkileri olduğu da tıbben bilinmektedir.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir