Medimagazin logo

Türkiye'de hemşire istihdamı AB standartlarının çok altında

Memur-Sen ve bu konfederasyona bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, Türkiye'deki hemşire istihdamının AB standartlarının çok altında olduğunu belirterek, sağlık meslek liselerinin kapatılamayacağını söyledi
Türkiye'de hemşire istihdamı AB standartlarının çok altında
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Memur-Sen ve bu konfederasyona bağlı Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, Türkiye'deki hemşire istihdamının AB standartlarının çok altında olduğunu belirterek, sağlık meslek liselerinin kapatılamayacağını söyledi.


Sağlık-Sen'in Ordu Taşbaşı Kültür Merkezi'nde yapılan toplantısında konuşan Ahmet Aksu, bugün sağlık meslek liselerinin kapatılmasının gündeme getirilmesinin anlamsız olduğunu öne sürerek, "İşsizlik sağlık meslek lisesi mezunlarının önemli bir sorunu. Bunun nedeni IMF'nin ihtiyaç olmasına rağmen yeni personel alımını engellemesi ve uygulanan yanlış politikalardır. Bunların etkisiyle sağlık meslek liselerinde eğitim kalitesi de düşmüştür. Bu okullar mantar gibi türemiş, sağlık meslek liselerinin açılmasında bilimsel ve yöresel kriterlerden çok siyasi baskılar rol oynamıştır. Bin kişiyi aşmayan nüfusa sahip, hastanesi olmayan yerlere sağlık meslek lisesi kurulmuştur. Bu okullar gerekli donanımdan yoksun bırakılmıştır. Ancak her şeye rağmen sağlık meslek liselerine halen büyük ihtiyaç var" dedi.


İngiltere'de 520 bin, Fransa'da 400 bin, Almanya'da 750 bin hemşire varken, Türkiye'de bu sayının nüfusuna rağmen 100 binin altında olduğunu hatırlatan Aksu, "AB normlarını insan gücü alanında da yakalamak gerekir. Türkiye'de AB standartlarının çok altında hemşire istihdam edilirken, sağlık meslek liselerinin işlevi olmadığı gerekçesiyle kapatılmak istenmesini doğru bulmuyoruz. Milli Eğitim bakanının yanlış bilgilendirildiğini düşünüyoruz. Bu liseleri kapatmak ebe ve hemşirelere ihtiyaç duyan halkımıza haksızlıktır. Liseler kapatılmamalı, doğru dürüst eğitim verilmelidir" şeklinde konuştu.
türkiye'de
hemşire
istihdamı
ab
standartlarının
çok
altında
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir