Medimagazin logo

TEB Olağan Genel Kurulu yapıldı

Türk Eczacıları Birliği’nin (TEB) yeni yönetimi belirlendi. 15-18 Aralık tarihleri arasında Ankara Dedeman Oteli’nde yapılan TEB Olağan Genel Kurulu’nda, TEB yönetimi için Mehmet Domaç ve eski Genel Sekreter Sabih Tekin Çağlar’ın listeleri yarıştı
TEB Olağan Genel Kurulu yapıldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türk Eczacıları Birliği’nin (TEB) yeni yönetimi belirlendi. 15-18 Aralık tarihleri arasında Ankara Dedeman Oteli’nde yapılan TEB Olağan Genel Kurulu’nda, TEB yönetimi için Mehmet Domaç ve eski Genel Sekreter Sabih Tekin Çağlar’ın listeleri yarıştı.


Genel Kurul’da yapılan seçim sonucunda, 11 kişilik TEB Merkez Heyeti’ne Domaç’ın listesinden 9, Çağlar’ın listesinden 2 kişi girdi. Domaç 150, Çağlar 151 delegenin oyunu alarak Merkez Heyeti’ne seçildi. Denetleme Kurulu ve Yüksek Onur Kurulu’nda ise Domaç’ın listesi delinmedi.

Yeni seçilen TEB yönetimi şöyle:
Merkez Heyeti:
Mehmet Domaç, Erdoğan Çolak, Ekrem Eşkinat, Metin Kocagül, Mustafa Gönen, Alaaddin Işık, Nükhet Tartan, Sertaç Özmen, Fırat Ateş, Sabih Tekin Çağlar, Çağatay Çakar.
Denetleme Kurulu:
İrfan Karakullukçu, Kemal Yüksel, Salih Abbasoğlu
Yüksek Onur Kurulu:
Müheyya Dinç, Muhammet Çorbacıoğlu, Erdoğan Yeşilyayla, Atilla Özbodur, İbrahim Şahin Ünlü, Haluk Rızvanoğlu, Baki Ersavaş, Nasrettin Öncü, S.Salim Aktaş.
teb
olağan
genel
kurulu
yapıldı
Yorum (4)
Hakan tuna
Saygıdeğer hocam; "Kanun daha önce diş hekimliği alanında uzmanlığı öngörmezken, değişiklikle, uzmanlık da öngörülmüş olmaktadır: “Diş tabipliğinin herhangi bir dalında münhasıran uzman olmak ve o unvanı ilan edebilmek için diş hekimliği fakültelerinden veya Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarından alınmış bir uzmanlık belgesine sahip olmak şarttır” (md. 29/2). Bu durumda, diş hekimliği fakülteleri ile Sağlık Bakanlığı bünyesinde uzmanlık eğitiminin başlayacağı görülmektedir."şeklindeki tesbitinize aynen katılıyorum.Böylede olması gerekiyor. Ama eminin buna çok kızacaklar.Hazırlıklı olun.
2
Cevapla
kıymet önder
Sayın Hakan bey, Bu kanundan önce diş teknisyenlerinin hasta ağzında yapmış olduğu uygulamalar onlar için bir suç ve ceza teşkil etmemektemidir...2009 yılında bir diş teknisyenine açılan davada(labratuarında diş çekim aletleri bulunmuş)bilirkişi olarak hastanemize başvurmuştur mahkeme..cevap yazacağız..eski kanuna göre bunun suç olmadığını çıkardım yazdıklarınızdann...yardımcı olursanız çok sevinirim...
4
Cevapla
fırat nizamoğlu
meslek artık yerlerde sürünüyor..el fatiha..sıfır saygınlık sıfır prestij bu duruma getirildi diş hekimliği mesleği..ve hiç bir önlemde alınmıyor malesefki..kanundan önce serbest çalışan diş hekiminin para kazanamama sorununa cevap aransa daha iyi olurdu diye düşünüyorum..ama kimin umurunda nasıl olsa böyle geldik böyle gider dünya desek de dahada kötüye gidiyoruz..
1
Cevapla
Bahar Duru
madem kanun dis tabibi diyor biz neden hala dis hekimi diyoruz. 3-4 yilda uzman olanlar dishekimligi bransinda uzman olacak anladik ihtisas ne anlam ifade ediyior. Hal boyle iken Doktora egitimi tamamlayanlar PHD, Med .Dent, yada Dr, yada DrDt gibi kisaltmalarla aniliyorlardi neden bunlara uzmanlik hakki verildi. Doktora yapanlarin maas almasi zorunlu oldugu icin bedava eleman arayan kursulerin cikardigi Yuksek lisans diplomalilar da uzmanlikla esdeger egitim ve tedrisattan gecmisken neden onlar unutuldu.Haklari verilmiyor. Tibbin uzmanlik alanlarinda Temel Bilimler catir catir is yaparken bizde neden unutuldu kimin isine gelmiyor. Bu isin tek klinigi yok. Uzmanlik tamam da Hasta tedavi protokollerini nicin yayinlamiyorsunuz. Askeriye neden ayrica degerlendiriliyor Bildigim Tabip kelimesini sadece onlar kullaniliyor. Tabipler ayri bir oda (halk agziyla doktor), dishekimi ayri (halk dilinde halaa disci) bu bir karisiklik degil mi? Dt neyin kisaltmasi Dentist mi Dis Tabibi mi . Bu kisaltmayi kim uydurdu. Kanunda neden yazmiyor.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir