Medimagazin logo

Yücel Aşkın 'a aile hekimi tarafından terapi uygulanıyor

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, bir aile hekimi tarafından terapi uygulanmasına rağmen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Aşkın'ın sağlık durumunda dalgalanmaların yaşandığını ve henüz istedikleri seviyeye gelemediğini ifade etti
Yücel Aşkın 'a aile hekimi tarafından terapi uygulanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, bir aile hekimi tarafından terapi uygulanmasına rağmen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Aşkın'ın sağlık durumunda dalgalanmaların yaşandığını ve henüz istedikleri seviyeye gelemediğini ifade etti.


Tutuklu bulunduğu Van M Tipi Kapalı Cezaevi'nde koğuş arkadaşı YYÜ Genel Sekreteri Enver Arpalı'nın intiharının ardından fenalaşarak YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Makamında konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Başhekim Doç. Dr. Hüseyin Avni Şahin, Prof. Dr. Aşkın'ın ruhsal ve kalbiyle ilgili yakınmalardan dolayı hastaneye başvurduğunu kaydetti.


Prof. Dr. Aşkın'ın ruhsal yönde de bir aile hekimi tarafından terapi uygulandığını belirten Doç. Dr. Şahin, buna rağmen sağlık durumunda dalgalanmaların yaşandığını ve henüz istedikleri seviyeye gelemediğini ifade etti. Doç. Dr. Şahin, "Yani ruhsal sorunları devam ediyor. Umarız bunlara da çözüm getirebileceğiz ve istediğimiz düzeye kavuşturacağız. Tabi ki günlük hayatta dahi insanlar dalgalamalar gösterebilir. Ama ruhsal yakınmaları olan ruhsal problemleri olan kişilerde, tabi ki zaman zaman daha kötü, zaman zaman daha iyi durumlar gözleyebiliyoruz. Ne zaman istikrarlı bir hale gelir. Endişe etmeyiz ve o zaman artık yakınası yoktur tedavi bitti deriz" dedi.


Ruhsal yönde geçen haftaya göre son 2 gündür çok daha kötü olduğunu ifade eden Doç. Dr. Şahin, bir basın mensubunun, "Depresyon geçiriyor diyebilir miyiz?" şeklindeki sorusuna, "Ben yorum yapmıyorum. Yani depresyon, anksiyete ya da bir başka başlık altında detaylarını şu aşamada vermenin yararı olacağın inanmıyorum. Ruhsal tedavi ve terapi uygulanıyor" diye belirtti.


"Prof. Dr. Aşkın'ın ruhsal durumunda endişe duyuyor musunuz?" şeklindeki bir soruya ise Doç. Dr. Şahin, "Sadece hocanın değil herhangi bir hasta cezaevi koşullarında intiharla yüz yüze gelse ve bize başvursa o hasta bizi endişelendirir. Bu hastalar benzer tepkiler gösterebilir. Bu konu hassas olup, bizim tedbir almamızı gerektirir. Onun için bizi endişelendirir. Bunun bir garantisi yoktur. Her böyle tabloyla karşılaşanlar gerçekten intihar mı eder? Öyle bir şey yok ama yüzde 3-5'de bile olsa bizi endişelendirir. Kişi 3 ay sonra gidip, orda intihar ettiğinde biz kendimizi suçlarız. Biz gerekli detayı ve terapiyi yapsaydık, biz bu hastayı kurtarabilirdik diye kendimizi suçlarız" dedi.

İHA
yücel
aşkın
'a
aile
hekimi
tarafından
terapi
uygulanıyor
Yorum (2)
UFUK KIZILSU S
11 aylık ve 4 yaşındaki kızlarıma rızamız olmaksızın mahkeme kararı bize tebliğ edilmeden zorla aşı yapmak istiyorlar ne yapabilirim,teşekkür ederim.
0
Cevapla
hasan saral
Omurlik iltihabı geçiren oğlumuz 1 sene tedavi olmak zorunda kaldı, tetikleyicisi okulda zorla yapılan aşı olma ihtimali olan bir hastalık. Hal böyle olmasına ve bir daha aşı olması için bana danışın diyen doktoru olmasına rağmen bir sonraki aşıyı devlet zorla oğluma tekrar yapmıştır. ne yazık ki bizim söz hakkımız pek yok çocuklarımız hakkında.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir