Medimagazin logo

Doktor oranı fazla olan illerden aktarma yapılacak

Sağlık Bakanlığı'nca, nüfuslarına göre tabip ve uzman tabip oranı fazla olan illerden az olan illere geçici sürelerle görevlendirmeler yapılacak. Geçici görevlendirme, 2 aylık periyotlarla gerçekleştirilecek
Doktor oranı fazla olan illerden aktarma yapılacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı'nca, nüfuslarına göre tabip ve uzman tabip oranı fazla olan illerden az olan illere geçici sürelerle görevlendirmeler yapılacak. Geçici görevlendirme, 2 aylık periyotlarla gerçekleştirilecek.

Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürü Ali Yerlikaya imzasıyla tabip ve uzman tabiplerin geçici görevlendirilmelerine ilişkin genelge yayımlandı.


Ülkede mevcut hekim dağılımının dengeli olmadığı belirtilen genelgede, bu dengesizliğin muhtelif düzenlemelerle giderilmeye çalışıldığı, bazı illere ihtiyaç duyuldukça geçici görevli olarak tabip ve uzman tabip gönderilmesinin zorunlu olduğu ifade edildi.

Genelgede, sağlık hizmetlerinin ülke düzeyinde eşit ve dengeli şekilde yaygınlaştırılması amacıyla, sağlık personelinin ihtiyacı bulunan kurum ve kuruluşlara, 657 sayılı kanuna tabi personelden süreli olarak görevlendirme yapılabildiği kaydedildi. Genelgede şöyle denildi:

''Devlet Hizmet Yükümlülüğü Yasası ve Atama ve Nakil Yönetmeliği kapsamında açıktan ve naklen atama kuraları ile ihtiyaç olan illere hekim ataması yapılıncaya kadar Bakanlığımızca nüfuslarına göre tabip ve uzman tabip oranı fazla olan illerden az olan illere geçici sürelerle görevlendirmeler yapılacaktır. Geçici görevlendirme, 1 yıllık bir takvim çerçevesinde 2 aylık periyotlarla gerçekleştirilecektir.''

"Gönüllülük esası dikkate alınacak"

Genelgeye göre, geçici görevlendirmede öncelikle gönüllülük esası dikkate alınacak. Bu olmadığı takdirde de kıdem göz önünde bulundurulacak. Kazanılmış hak aylık derecesinin derece ve kademesinin eşit olması halinde ise memuriyet kıdemine bakılacak.

Doktorların geçici olarak görevlendirilebilmesi için son 1 yıl içinde il dışına geçici göreve gitmemiş olması, eşinin yurtdışında veya il dışında geçici görevde olmaması, bulunduğu kurumda branşında tek olmaması ve personelin bayan olması halinde ise hamile veya 5 yaşından küçük çocuğunun olmaması kriterleri aranacak.

Geçici görevlendirme için insan kaynakları yönetim sistemi üzerinden alınan isim listesi illere bildirilecek. İl müdürlükleri, liste üzerinde söz konusu kriterler doğrultusunda gerekli çalışma sonucu nihai sıralamayı yaparak Personel Genel Müdürlüğü'ne bunu bildirecekler. Personel Genel Müdürlüğü'nce geçici görev onayları alınan personel, genel müdürlüğün internet sitesinde ilan edilecek ve illere bildirilecek.

Geçici görevlendirilen personel, ilgili yasa uyarınca yol hariç belirtilen süreyle ihtiyaç duyulan yerlerde 'bilfiil' çalışmak zorunda olacak.


İl Sağlık Müdürlükleri, geçici görevli personelin görev süresinin dolmasına 10 gün kala yerine yeni görevlendirilecek personelin başlamasıyla ilgili gerekli tedbirleri alacak.

Geçici görevlendirilen personelin görevlendirildiği yere gitmek üzere ayrılış tarihi Sağlık Bakanlığı'na 24 saat içerisinde bildirilecek.

Geçici görevlendirilen personelin, barınma ve diğer ihtiyaçlarına yönelik gerekli tedbirleri il sağlık müdürlükleri alacak.

Geçici görevlendirilecek doktorlara ilişkin listede, personelin adı-soyadı, sicil ve telefon numarası, görev yeri ve süresi ile ilgili bilgiler yer alacak.

Rapor ve izin verilmesi halinde yasal işlem

Genelgede, halkın sağlıklı yaşama hakkından en iyi şekilde yararlanmasına yönelik bu uygulamanın aksamadan yürütülebilmesi için görevlendirilen personelin geçici görevlendirme için belirtilen tarihlerde ayrılışlarının yapılması gerektiğine işaret edilerek, göreve gitmemek için rapor alanlar veya izne çıkanlar ile bu izin ve raporu verenler hakkında valilikler tarafından yasal işlem yapılması istendi.

AA

doktor
oranı
fazla
olan
illerden
aktarma
yapılacak
Yorum (3)
RKTR
Tıp öğrencisi arkadaşlar, bu kanun yakında bize de gelecek. Doktor çıkınca, hepiniz buna tabi olacaksınız. Tüm maddelerini iyi okuyun. Sonra, günde 100-600 hasta bakarken, bu yazılanları nasıl yerine getirebileceğinizi bir düşünün lütfen. Ona göre kararınızı verin.
1
Cevapla
RKTR
Tıp öğrencisi arkadaşlar, bu kanun yakında bize de gelecek. Doktor çıkınca, hepiniz buna tabi olacaksınız. Tüm maddelerini iyi okuyun. Sonra, günde 100-600 hasta bakarken, bu yazılanları nasıl yerine getirebileceğinizi bir düşünün lütfen. Ona göre kararınızı verin.
0
Cevapla
ömer akpınar
Hekim hakları? bunlarda her hekim tarafından iyi bilinmeli.Tıbbi deontoloji tüzüğünün bazı maddeleri ile aile hekimliğinde bir çok madde çelişkili.Bir aile hekimi sorunlu olduğu hastadan kurtulamıyor taki hasta başka bir hekime kaydını aldırana dek.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir