Medimagazin logo

Sağlık Bakanlığına atanan 4/B personeline ilişkin duyuru

ÖSYM tarafından yerleştirilen 657 Sayılı Kanunun 4/B maddesine göre istihdam edilecek SÖZLEŞMELİ PERSONELE İlişkin Bilgi
Sağlık Bakanlığına atanan 4/B personeline ilişkin duyuru
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
ÖSYM tarafından yerleştirilen 657 Sayılı Kanunun 4/B maddesine göre istihdam edilecek SÖZLEŞMELİ PERSONELE İlişkin Bilgi

ÖSYM tarafından 27 Ocak 2006 tarihinde yapılan yerleştirme işlemine göre Sağlık Bakanlığına yerleştirilenler sözleşmeli personel olarak atanabilmek için 1 – 17 Şubat 2006 tarihine kadar istenen belgelerle birlikte (belgelere bakmak için tıklayınız) yerleştirildikleri sağlık birimine oluşturulan komisyona şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir (komisyonun oluşumu ve diğer bilgiler için tıklayınız). Devlet memuru veya başka bir statüde (4924 sayılı kanuna tabi olma gibi) sözleşmeli olarak çalışanlar 657 Sayılı Kanunun 4/B maddesine tabi olarak istihdam edilmek istedikleri takdirde eski statüsünden vazgeçmeyi baştan kabul etmesi kaydıyla aynı şekilde ve zamanda müracaat edebileceklerdir.



–Sözleşmeli personel statüsüne ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır.



–Sözleşmeli Personel 657 Sayılı Kanunun 4/B maddesine göre çalıştırılacak olup 06.06.1978 tarih ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”a tabi olarak istihdam edilecektir (esaslara bakmak için tıklayın).


–Sözleşmeli personel sosyal güvenlik kuruluşu olarak SSK’ya tabidir.

–Sözleşmeli personelin ücretleri çalıştıkları sağlık biriminin döner sermayelerinden karşılanacaktır. Ücretlerinin yanı sıra döner sermaye ödemesi de alabileceklerdir.

–Sözleşmeli personel ücret ödemeleri her ay başında peşin yapılacaktır.

–Devlet memurları için saptanan çalışma saat ve süreleri sözleşmeli personele de uygulanacaktır.

–Sözleşmeli personelin eş, sağlık ve öğrenim gibi sebeplerle nakil imkanı bulunmamaktadır.










tıklayınız

sağlık
bakanlığına
atanan
4/b
personeline
ilişkin
duyuru
Yorum (33)
RKTR
Savunmacı -hatta Kaçmacı- Tıp çoktan yerleşti bile ..
0
Cevapla
RKTR
Bu arada, günde 80-100 veya daha fazla hasta bakmak zorunda olan meslektaşlarımızın Allah yardımcısı olsun. Bu tempoda, -her ne kadar yeni yasa zorunlu kılsa da- hasta kayıtları ne derece "özenli" tutulabilir ki ..
0
Cevapla
dr murat
böyle bir durumda ne olur derseniz herkez ayrıntılı dosyasını tutar polk te bir muayen 20 dakika sürer acilde hasta muayenesi ve kayıt altına alma 20 dakika arası sürer hastalardan onam alırken kamera önünde riskler ve alternatif tedaviler anlatılarak alınır böyle bir durumda saatte 3-4 hasta bakabilir hekimler sadece kimse riskli hastaya bulaşmaz üniversite de zaten muayehanesi olduğu için hocalar bakmaz tazminat yükseklikleri sebebi ile 20-30 bin tl ye ameliyat olabilir hastalar anca sabit döner sebebi ile hastaneler döner sermaye dağıtamazlar kar edemez duruma gelirler yeni cihaz alınamaz yardımcı sağlık personeline döner dağıtılamaz 3000-3500 lişra sabite çalışır hekim gündede 20-30 hasta muayene eder sadece
0
Cevapla
Hasan Canerler
iyi ki emekliliğim geldi
0
Cevapla
DR.ALPER
Doktorlar kadar kafanıza taş düşsün,kendinizi muayene ve ameliyat edecek doktor bulamazsınız inşallah, doktorsuz kalırsınız inşallah.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir