Medimagazin logo

Hata düzeltildi, 3.5 milyar YTL hastanelerin

2006 bütçe görüşmeleri sırasında devlet hastanelerinin 3.5 milyar YTL'lik alacağını bir çırpıda siliveren hatayı düzelten yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda yasalaştırıldı
Hata düzeltildi, 3.5 milyar YTL hastanelerin
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
2006 bütçe görüşmeleri sırasında devlet hastanelerinin 3.5 milyar YTL'lik alacağını bir çırpıda siliveren hatayı düzelten yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda yasalaştırıldı. Yeni yasayla, bütçede aktarma yapılabilecek ödenek sınırının yüzde 5'ten 20'ye çıkartılması ve duble yollara kaynak yaratılması ile ilgili düzenlemeler de getiriliyor.


2006 yılı bütçe görüşmeleri sırasında tek sayılık bir 'yazım yanlışının' devlet hastanelerinin 3.5 milyar YTL'lik alacağının silinmesine yol açan hataya dönüşmesinin ortaya çıkardığı sıkıntıları giderecek yasa teklifi TBMM'de kabul edildi. Böylece hastanelere, sosyal güvenlik kurumları ve Hazine'den 2005 yılına ait olan 3,438 milyar YTL'lik alacağı kendilerine ödenecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa'nın hazırladığı, 'Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurumları ile Esenlendirme (Rehabilitasyon) tesislerine Verilecek döner Sermaye Hakkında yasa ile 2006 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Yasasında Değişiklik yapılmasına Dair Yasa Teklifi' TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Kabul edilen yasa değişikliğiyle, devlet hastanelerinin sosyal güvenlik kurumları ve Hazine'den olan 3,438 milyar YTL'lik alacağının silinmesine yol açan bütçe yasasındaki hata da giderildi. Bu amaçla 5437 sayılı Yasa'nın 31'nci maddesinin (c) fıkrasında yer alan 31.1.2005 tarihi, 31.12.2004 ile değiştirilerek, hastanelerin 2005 yılı alacakları kurtarıldı.

Kabul edilen yasa değişikliğiyle, bütçe yasalarıyla yıllık olarak yapılan döner sermaye ödemeleri, Sağlık Bakanlığı ile ilgili döner sermayeleri kapsayan 209 sayılı Yasaya işlenmiş oldu. Böylece, halen uygulanmakta olduğu gibi, performans kriterine göre doktor ve sağlık personeline; ek gösterge dahil, tazminatları hariç olmak üzere bir ayda eline geçen aylığının yüzde 150'si ile yüzde 800'ü arasında değişen oranlarda ek ödeme yapılabilecek. İkinci ve üçüncü basamak sağlık kuruluşlarında personele yapılacak ek ödemeler, ilgil birimin cari yıllık döner sermaye gelirinin 50-65'ini geçemeyecek. Bu şekilde personele yapılacak ek ödeme tutarı, en yüksek devlet memurunun, ek gösterge dahil, aylığının iki katını geçemeyecek.

Ayrıca, Sağlık Bakanı, mali durumu iyi olan döner sermayeli işletmelerin durumu iyi olmayan döner sermayeli işletmelere karşılıksız veya borç olarak kaynak aktarmasına yetkili kılındı.

Döner sermayelerle ilgil bu düzenleme 1 nisan 2006'dan itibaren yürürlüğe girecek.


İHA
hata
düzeltildi
3.5
milyar
ytl
hastanelerin
Yorum (3)
volkan
MÜŞTERİ HER ZAMAN HAKLIDIR!!!
0
Cevapla
Murat çelikten
Sayın Ayeri, medimagazin daha çok sağlık personelleri tarafından takip edilen bir sitedir. Dolayısıyla hasta haklarının asıl yükülülükler bölümüyle ilgili detaylı hukuki görüş bidlrmenizi beklerdim. Zira hastaların uymak zorunda olduğu belirtilen kurallarda hekimlerin poliklinik yaparken çok faydalanabilecekleri hususlar vardır.
1
Cevapla
RKTR
Doktorların lehine bir değişiklik var mı ?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir