Medimagazin logo

Erdoğan Teziç :Müzakerelere katılmayabiliriz

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, TÜBİTAK’ın yapısının müzakerelere etkisi ile ilgili hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığı’na sert mesajlar gönderdi
Erdoğan Teziç :Müzakerelere katılmayabiliriz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, TÜBİTAK’ın yapısının müzakerelere etkisi ile ilgili hükümete ve Milli Eğitim Bakanlığı’na sert mesajlar gönderdi.

Teziç şunları söyledi: “Hükümet bir an önce TÜBİTAK’ın yasal zemini olmamasından doğan sıkıntıları durdurmalı. Buraya yapılan atamalar, Danıştay tarafından iptal edildi. Orada oturanların hukuki varlığının olmadığı görüldü. Türk bilim-araştırma ekibi hukuki varlıktaki sakatlıkla kendini Avrupa’da temsil etmemeli.”

MEB İSTEDİĞİNİ YAPAMAZ

Milli Eğitim Bakanlığı’nın meslek liselerinden genel liselere geçişi kolaylaştırmasını eleştiren Teziç, “Katsayı konusu MEB’in konusu değildir. Üniversiteye nasıl öğretmen alınacağı konusu YÖK’ün görevidir. MEB’e ‘nasıl istiyorsan öyle yap’ diye bir serbesti verilemez. Günübirlik karar alıyorlar. Biz daha önce görüşümüzü Sayın Bakan’a da ilettik ama o kabul etmiyor. Korkumuz, ÖSYM sınavlarının politik karar alan merkezlerce yapılmasıdır” dedi.

Akşam
erdoğan
teziç
:müzakerelere
katılmayabiliriz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir