Medimagazin logo

Doktordan 'Dandini...'

Menopoz sonrası anneliğe imkân veren tekniğin yaratıcısı olan ünlü doktor Kutluk Oktay, iki opera sanatçısının derlediği dünya ninnileri albümünde 'Dandini Dastana'yı söyleyecek
Doktordan 'Dandini...'
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Menopoz sonrası anneliğe imkân veren tekniğin yaratıcısı olan ünlü doktor Kutluk Oktay, iki opera sanatçısının derlediği dünya ninnileri albümünde 'Dandini Dastana'yı söyleyecek

1999'da geliştirdiği teknikle, kanser hastalarının göreceği ağır tedaviden önce dondurduğu yumurtalık dokularını, daha sonra nakledip menopoz sonrası annelik yolunu açan ABD'deki Türk doktor Kutluk Oktay, ninni söyleyecek.
Amerikan Cornell Üniversitesi Kısırlık Tedavisi ve Üreme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Oktay, çocuk sahibi olmak amacıyla merkeze başvuran Amerikan Müzik Akademisi ve New York Üniversitesi Sanat Okulu öğretim üyesi Tessa Lang ve Johann Schwaiger'den, dünya ninnileri albümü hazırladıklarını öğrendi. Çifte, albümde bir de Türk ninnisi olmasını öneren Oktay, olumlu yanıt aldı.
'Dandini Dastana'nın notalarını araştırarak bulan bilim adamı, ezgiyi kendi sesinden opera sanatçısı çifte dinletti. Bir ön hazırlık yapan çift, albüme aldıkları ninniyi senfonik tarzda düzenledi.
Bu arada, Lang ve Schwaiger'in, dünya barışına ithaf etmek üzere Türkçe dahil yedi dilde hazırladığı 15 ninni için Türkiye'de kayda girmeyi kararlaştırdığı öğrenildi. Fransız, İspanyol, Türk, İrlanda, Amerikan, Alman ve İtalyan ninnilerinin bulunacağı albüm için haziran ayında Türkiye'ye gelecek çift, çalışmalarını burada sürdürecek.


Sanatçı kardeşi flütle eşlik edecek
Dünya çocukları için çeşitli tarz ve kültürleri harmanlayan çifte, albümde piyano, çello ve keman katılacak. Prof. Dr. Oktay'a ise Devlet Opera ve Balesi sanatçısı kız kardeşi Yaprak Oktay flütüyle eşlik edecek. Lang ve Schwaiger, şimdi albüm için sponsor arayışında. Çalışmadan elde edilecek gelirinse kanser ve kısırlık tedavisi araştırmaları yapan vakıflara bağışlanacağı belirtildi.

Radikal
doktordan
'dandini...'
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir