Medimagazin logo

Memur maaşları peşin değil, çalışıldıktan sonra ödenecek

Kamu Personel Reformu son aşamaya getirildi. Artık başarı ödüllendirilecek. Performansı yüksek olan memur yüzde 5 maaş primi alacak
Memur maaşları peşin değil, çalışıldıktan sonra ödenecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kamu Personel Reformu son aşamaya getirildi. Artık başarı ödüllendirilecek. Performansı yüksek olan memur yüzde 5 maaş primi alacak.


Hükümet, kamu yönetimindeki en kritik reformlardan birine daha imza atmaya hazırlanıyor. Aylardır üzerinde çalışılan ve önceki gün Bakanlar Kurulu'na sunulan "Kamu Personel Reformu" son aşamaya geldi. IMF'ye de taahhüt edilen reform çerçevesinde, devlet memurları arasında imtiyazlar kaldırılacak. Bakanlara ön bilgi olarak çizilen reformun ana hatları şöyle:


Kanunun Kapsamı: Genel ve özel bütçe kapsamındaki idareler, yerel yönetimler, sosyal güvenlik kurumları, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, KİT'ler, sermayesinin yarısından fazlası kamuya ait kuruluşların yanısıra, silahlı kuvvetler mensupları, hakim ve savcılar ile üniversite öğretim elemanları maaş ve sosyal haklar yönüyle yeni Personel Kanunu'na tabi olacak.


Performans sistemi: Kurumlarca duyurulacak kriterlere göre personele, temel aylığının yüzde 5'ini geçmemek üzere "Performans Ödemesi" yapılacak.
Başarıyı Teşvik: Memur sicil notu sistemi yerine "başarı" sistemine geçilecek. Başarısız memur eğitime tabi tutulacak. Uyarı ve kınama cezalarına karşı yargı yolu açılacak.


Maaşlar sadeleştirilecek: Memurlara 48 ayrı ad altında yapılan ödemeler ayıklanacak. Maaşlar, "Temel Görev Aylığı+ Hizmet Farkı Ek Ödeneği+Performans Ödemesi" esasına göre hesaplanacak.


Terfi modeli: Derece ve kademeye dayalı terfi sistemi sona erecek. Bunun yerine 10 aşamalı, 3 yılda bir ilerleme esasına dayalı "basamak" sistemine geçilecek.


Hizmet süresi: Kamudaki hizmet süresini tamamı ile özel sektörde geçen sürenin yarısı basamak ilerlemesi hesabında dikkate alınacak.


Ödeme takvimi: Memur maaşları peşin değil, çalışıldıkan sonra ödenecek. Maaşları azalması gerekenler ise mevcut aylıklarında tutulacak.


İlave ödeme kriteri: Memurlara, "Çalışma yeri, görev riskleri vb" dikkate alınarak maaşının yüzde 40'ına kadar "ek ödeme" yapılacak.

Sabah
memur
maaşları
peşin
değil
çalışıldıktan
sonra
ödenecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir