Medimagazin logo

Suçlanan Rektör Uğur Oral :Oğlumun 80 bin dolar borcunu devlete 5 yıl içinde ödeyeceğiz

Mersin Üniversitesi Rektörü Uğur Oral, burslu olarak doktora için gittiği Amerika’dan dönmeyen oğlu Hakkı Sarp Oral’ın, devletin harcamalarını geri ödeyeceğini bildirdi
Suçlanan Rektör Uğur Oral :Oğlumun 80 bin dolar borcunu devlete 5 yıl içinde ödeyeceğiz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Mersin Üniversitesi Rektörü Uğur Oral, burslu olarak doktora için gittiği Amerika’dan dönmeyen oğlu Hakkı Sarp Oral’ın, devletin harcamalarını geri ödeyeceğini bildirdi.



Borcun 80 bin dolar olduğunu belirten Oral, bunun 5 yıl içinde taksitle ödenmesi amacıyla gerekli girişimlerin yapıldığını kaydetti. Hakkı Sarp Oral da üniversiteye gönderdiği savunmasında istifa ettiğini belirtti. Zaman konuyu, 3 Haziran’da ‘Devlet bursuyla yurtdışına giden rektörün oğlu da geri dönmedi’ başlığıyla manşetten duyurmuştu. Yurtdışına gönderilen; ancak geri dönmeyen öğrencilerin ele alındığı haberde, devletin bu kişilere harcadığı parayı geri alabilmek için haciz yoluna başvuracağı kaydedilmişti. Söz konusu öğrenciler arasında Rektör Oral’ın oğlunun da bulunduğu vurgulanmıştı.


Haber üzerine açıklama yapan Prof. Oral, 29.01.2004 tarihinde oğlu tarafından Çukurova Üniversitesi’ne taksitlendirme talebinde bulunulduğuna işaret etti. Talebin reddedilmesi üzerine Adana İdari Mahkemesi’nde dava açıldığını ve taksitlendirme talebinin hukuka uygun bulunduğunu ifade eden Oral, “Taksitlendirme için Sayıştay’ın uygunluk görüşü ve Maliye Bakanlığı’nın kararı gerektiğinden yetkili Çukurova Üniversitesi’nce bu yasal prosedür başlatılmış olup tamamlandığında borç yasada belirtilen şekilde tarafımızdan ödenecektir.” dedi.



Doktora eğitimi için gittiği ABD’den dönmeyen ve 8 Ocak 2004’te göreve başlamadığı için Çukurova Üniversitesi tarafından hakkında soruşturma açılan Hakkı Sarp Oral, 29 Ocak 2004’te gönderdiği savunmasında üniversiteden istifa ettiğini açıkladı. Soruşturma çerçevesinde savunması istenen Oral, görevine dönmeyeceğini belirterek istifa ettiğini bildirdi.


Sarp Oral’ın üniversiteye gönderdiği savunma şöyle: “2547 sayılı kanunun kanun hükmündeki kararname ile değişik 33. maddesi gereğince Üniversity of Florida’da doktora öğrenimi yapmak üzere görevlendirilmiş bulunmaktayım. 8 Ocak 2004 tarihinde göreve başlamam gerekirken görevime başlamamış bulunmaktayım. Bu konu ile ilgili olarak, kurumunuz tarafından 20 Ocak 2004 tarihi itibarı ile hakkımda açılan soruşturmaya cevaben, savunmam olarak ek belgede görüleceği üzere istifamın kabulü için gereğini arz ederim.”



Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu da olaya sert tepki gösterdi. Alper, “Yurtdışına öğretim görevlisi göndermekteki amaç o insanları yetiştirdikten sonra Türkiye’ye katkıda bulunmalarını sağlamaktır. Türkiye’yi geliştirmeleri için yurtdışına öğrenci gönderiyoruz. Türkiye’nin şartları belli.” dedi. Akınoğlu, Sarp Oral ile ilgili işlemlerin avukatlar tarafından takip edildiğini ifade etti.


Zaman
suçlanan
rektör
uğur
oral
:oğlumun
80
bin
dolar
borcunu
devlete
5
yıl
içinde
ödeyeceğiz
Yorum (1)
Handan BAKBAK ÖZDEMİR
Hocam Merhaba;Tıp Hukuku Derneği'nden tanışıyoruz.Ancak benim telefon ekranım bozulduğu için birçok numaranın kaydı da silindi.Sizi bu sebeple ne yazık ki hiç arayamadım.Halen İstanbul Barosu'nun Sağlık Hukuku Merkezi'nde çalışmaktayım.Son dönemde hem sempozyum hazırlığımız hem de merkezdeki arkadaşlarımız olarak hepimizin yazacağı farklı başlıklardan oluşan makalelerimizin bir kitaba dönüştürülmesi hususunda çalışmalarımız var.Benim konum hekimin disiplin sorumluluğu.Sizin kaynak ve değerli eserlerinizden çok faydalandım.Çok teşekkür ediyor,iyi ki sizi tanımışım,iyi ki varsınız diyorum.En kısa zamanda görüşmek üzere sevgi ve saygılarımı,şükranlarımı gönderiyorum.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir