Medimagazin logo

TTB referandum başlattı!

Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Tabipler Birliği (TTB), Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı referanduma götürmek amacıyla "Referandum 2006" eylemi başlattı
TTB referandum başlattı!
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Tabipler Birliği (TTB), Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nı referanduma götürmek amacıyla "Referandum 2006" eylemi başlattı.


Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL SEN) Tunceli temsilcisi Mazlum Doğan, Sanat Sokağı'nda kurulan sandıklara oy verme işlemi başlamadan önce meydanda toplanan 50 kişilik gruba hitap ederek, "Kendi geleceğimize ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkalım" dedi Doğan'ın 'Referandum 2006'ya katılım çağrısı yapmasının ardından oy verme işlemleri başladı.

Oy verme işlemlerinin 4 gün boyunca devam edeceği belirtildi.

İHA
ttb
referandum
başlattı!
Yorum (2)
aliveli
Değerli hocam uluslararası kalite belgesi olan tıbbi malzemeleri ben bunu beğenmiyorum kalitesiz deyip atamazsınız, bu hekim firma bağlantısının dolaysıyla ticaretinin en temel argümanıdır. Bir malzemenin muayene kabul komisyonunda teknik şartnamede belirtilen nitelikleri taşıyıp taşımadığı kontrol edilmelidir. Yani firma temsilcisi malzemeyi depoya getirip istiflememelidir. Eğer sorun bu aşamada değil operasyon aşamasında çıkarsa o zaman Bakanlığa numune ile birlikte bildirip yasaklatma kararı aldırılabilir.
1
Cevapla
HAkan
aliveli arkadaşım teorikte dediğiniz doğru ama pratik sizin söylediğiniz gibi olmuyor. bakanlıkta bunun farkında ama hekim nasıl olsa bir çaresini buluyor diye düşünüyorlar sanırım. Türkiyede sağlıkta paket uygulama fiyatları bedava, bakanlık malzeme fiyatlarını aşağı çekebilmek için CE belgesi olan her ürüne onay verdi. Ama ihale ile bize gelen ürün gerçekten CE belgesi olan bakalık onayı alınmış ürünmü o bile belli değil kontrol yok yani. Paketin üzerinde CE ibaresi var. Herşeyin sahtesini yapan çinliler mutlak onu da yapar. İhalede kaliteli malzeme almaya çalışmaz şartnameyi daraltmazsanız ameliyatta kesinlikle sorun yaşarsınız. Çin malı arabaya bile binmezken, kalitesiz ürünle ameliyat olmayı kabul edermisiniz. üstelik büyük medikal firmaları dışındakilerin çoğu vurkaç tekniğiyle çalışıyor. Hastanemizde iki yıl önce alınan malzemelere SGK tarafından eksik evrak diye kesinti uygulandı. Firmalardan eksik evrakları temin etmeye çalıştık. Büyük firmalar haricinde %95i isim değiştirmiş yada kapanmış, sizin ürün aldığınız firma artık yok deniyor. Çin malı staplerlerde defalarca başımıza geldi, içinde zımba yok barsağı kesiyor ama dikmiyor. Zor bir alanda çalışıyorsanız yaptığınız ameliyat tekniği bile etkileniyor. Tamam bakanlığı anlıyoruz fiyatları düşürmek için çin mallarını piyasaya soktular ama artık birazda kaliteye önem versinler.
2
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir