Medimagazin logo

DSÖ, mikrobiyologlara kuş gribi eğitimi verdi

Dünya Sağlık Örgütü uzmanları, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi laboratuvarlarında çalışan sağlık teknikerleri ile mikrobiyoloji uzmanı doktorlara kuş gribi eğitimi verdi
DSÖ, mikrobiyologlara kuş gribi eğitimi verdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Dünya Sağlık Örgütü uzmanları, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi laboratuvarlarında çalışan sağlık teknikerleri ile mikrobiyoloji uzmanı doktorlara kuş gribi eğitimi verdi.


Bölgedeki kuş gribi vaka ve şüphelilerin tedavi gördüğü Van YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde görevli sağlık teknikerleri ile mikrobiyoloji uzmanı doktorlara eğitim veriliyor. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yürütülen eğitim çalışması YYÜ'nin Temel Tıp Bilimleri binasında başladı.

Dünya Sağlık Örgütü uzmanlarından Nikki Shindo tarafından slayt gösterisi yardımıyla verilen eğitimde, katılımcılara hastalığın bulaşma yolları, alınması gereken tedbirler ve hastalıktan korunma yolları anlatıldı.

Tercüman aracılığıyla bilgiler veren Shindo, özellikle laboratuvar ortamında çalışan elemanların daha fazla risk altında olduğunu belirtti. Elemanların tüplerin dışında taşınan kan numunelerine kesinlikle dokunmamasını isteyen Shindo, dışına kan bulaşmış olabilecek tüplerin çamaşır suyuyla yıkadıktan sonra ele alınması gerektiğini anlattı. Shindo, her çalışmadan sonra eldiven takılması halinde bile ellerin bol su ve sabunla yıkanması, ellerin vücutlarının herhangi bir yerine sürülmemesi gerektiğini vurguladı. Shindo, daha sonra katılımcıların sorularını cevapladı.


İHA
dsö
mikrobiyologlara
kuş
gribi
eğitimi
verdi
Yorum (1)
fatih gürtekin
bildiğiniz gibi a.h lerini memur hizmetide kamu hizmeti olarak görmüyor bu nedenlede zorunlu iale hekimi sigortasının yarısınıda ödemiyor sağlık bakanlığı.açılacak davalarda .normal hastanede çalışan doktorlarla aramızda ne fark olucak.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir