Medimagazin logo

"Sağlıkta dönüşüm projesi başarılı"

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nde büyük bir başarı sağlandığını söyledi
"Sağlıkta dönüşüm projesi başarılı"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nde büyük bir başarı sağlandığını söyledi.


Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere bugün akşam saatlerinde Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, parti binasındaki toplantının ardından Erzurum Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'ne giderek burada ameliyat olan amcasının eşi Zöhre Akdağ'ı ziyaret etti. Yengesine geçmiş olsun dileğinde bulunan Bakan Prof. Dr. Akdağ, hastane çıkışında basın mensuplarına Sağlıkta Dönüşüm Programı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Nene Hatun Kadın Doğum Hastanesi'ni oldukça beğendiğini söyleyen Bakan Prof. Dr. Akdağ, "Çok beğenen biri olmamama rağmen, günlük 300 hastanın muayene edildiği, yılda 10 bin doğumun yapıldığı hastanede oldukça güzel hizmetler veriliyor. Tüm personeli tebrik ediyorum" dedi.


Sağlıkta dönüşüm programına başlandığı günlerde bazılarının programı kavrayamadığı için, "AK Parti Hükümeti sağılığı piyasalaştırıyor" şeklinde eleştirilerine maruz kaldıklarını dile getiren Bakan Akdağ, "Biz tam tersini gerçekleştirdik. Bugün Erzurum'da uzmanlarımızın yüzde 70'den fazlası yalnızca kamuda hizmet veriyor. Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman başarılamayan bu oranı performans uygulamasını ile başardık. Hatta dış ülkelere yaptığımız gezilerde de bu çalışma ile ilgili olumlu tepkiler aldık. En son sağlık alanında iyi bir konumda olan Meksika'da Sağlık Bakanı ile yaptığımız görüşmede bize, '3 yılda bu dönüşümü nasıl başardınız?' dedi. Bu dönüşümün sağlanmasında emeği geçen bütün sağlık çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.


Eksiklerin hala var olduğunu ancak gelinen noktada çok büyük mesafeler kat edildiğini ifade eden Bakan Prof. Dr. Recep Akdağ, "Hizmet kalitemizi artırarak devam ettireceğiz. Önceleri devlet hastanesi ifade edildiğinde hizmetler hep zayıf gibi görülürdü. Biz bu anlayışı tamamen yıkmak amacındayız. Devlet hastanelerimiz özel hastanelerle rekabet edebilecek durumdadır. Hatta onların önüne geçmektedir. Bu rekabetin devam etmesini istiyoruz. Erzurum gecesinde eksi 10 derecede şunu açıkça ifade etmek istiyorum ki, Sağlıkta Dönüşüm Programı başarıyla devam ediyor" şeklinde konuştu.


Bu arada hastane çıkışında Erzurum'un Karayazı İlçesi'nden gelen ve daha önce iki çocuğunu kaybeden bir baba Sağlık Bakanı Akdağ'a teşekkür ederek, ilçeye hastane kurulmasını istedi.


İHA
"sağlıkta
dönüşüm
projesi
başarılı"
Yorum (1)
hakan hakeri
Yazıda geçen"kadının gebeliğinin farkına varma anı" ifadesinden ne kast edildiği soruldu. Burada anlatmak istediğim husus, süre belirlenirken, kadının hamileliği en erken ne zaman bilebileceği an esas alınmalıdır. örneğin 8. haftaya kadar kürtaj mümkün derseniz, ama tıbben kadın zaten örneğin 9. haftadan önce zaten hamileliğini bilemeyecekse o zaman bu düzenleme kağıt üzerinde kalır. Dolayısıyla tıbbın geldiği en son noktada gebelik en erken ne zaman öğrenilebiliyorsa,bu da kürtaj bakımından dikkate alınmalıdır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir