Medimagazin logo

Kuş gribine 94 kurban

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2003 yılından bu yana kuş gribi yüzünden 94 insanın öldüğünü, 174 kişinin de bu hastalığa yakalandığını açıkladı.
Kuş gribine 94 kurban
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), 2003 yılından bu yana kuş gribi yüzünden 94 insanın öldüğünü, 174 kişinin de bu hastalığa yakalandığını açıkladı.

WHO'nun internet sitesindeki açıklamada, Irak'ta ölen 39 yaşındaki bir kişide daha kuş gribi olduğunun doğrulandığı, son olayla birlikte vaka sayısının arttığı kaydedildi. Açıklamada, Irak'ın Süleymaniye, Basra ve Missan vilayetlerinde de kuş gribinden şüphelenildiği ve incelenmek üzere örnek alındığı belirtildi. Merkezi Paris'teki Dünya Hayvan Sağlığı Örgütü de, Asya'dan Avrupa ve Afrika'ya kadar 38 ülkede kuş gribi görüldüğünü bildirdi.

Sabah
kuş
gribine
94
kurban
Yorum (5)
RKTR
"... Bunun sağlık çalışanları için olumsuz yönü, tüketici mahkemelerinde dava açmak için harç istenmemesidir. Böylece, ÖZEL HEKİMLER İLE ÖZEL HASTANELERE KARŞI DAVA AÇMAK KOLAYLAŞTIRILMIŞ ve harcın gereksiz dava açmayı önleyici etkisi ortadan kaldırılmış olmaktadır." Tabii ki dava açmak çok kolaylaştırıldı. Hatta bu isteniyor bile. Hekimlerin hayatı karartılırken, bol bol da boş cep doldurulacak. Şunu çok iyi bilin: Size dava açtıklarında, hayatınızın nasıl mahvolacağı, hapis ve meslekten men riskinin ne kadar feci bir şey olduğu, haksızlığa uğrayıp uğramadığınız, itibarınız, istikbaliniz, vb. zerrece ilgilendirmez saldırganları. Tek dertleri; sizden ne kadar koparabilecekleridir. Para almak için açıkça yalan söylemekten bile çekinmezler.
2
Cevapla
hasan
Ölümcül bir yükseklikten atlayarak intihar eden birisini hastanemizde yatırdık daha sonra istek üzerine GATA'ya sevk etmiştik. GATA da aylarca tedavi gördükten sonra ölen kişinin yakınları aylarca tedavi gördüğü GATA yı değil de bizi suçlamıştı (oradaki bir hekimin iddiası nedeniyle veya hasta yakının uydurması). Danıştayda kabul ettiğinden dava asliye cezada görülmekte. Şimdi artık davamız idari yargıya mı taşınacak bilemiyorum. Ölmek üzere olan birni entübe ederek yoğun bakımına alan hastanemiz ve biz malesef ağır bir iftiraya uğradık, binlerce lira yol parası ödeyerek gidip geliyoruz, sonu ne olur bilemiyorum.Biz zaten özel çalışsak böyle olguları kabul etmeyiz, zaten özel hastanelerde kabul etmediğinden derdi bizi buldu.Yakınlarının derdi ise başka, para kazanmak. Zaten öleni düşünselerdi, bunalıma sokup intihar ettirmezlerdi.Bu tip durumlarda dava açılması üst yargı tarafından kabul edilse bile idareye dava açmak daha uygun olmaz mı? Gerçi bize karşı açılması bizim çıkarımıza, idareye açılıp ta idare savunmayı yeterli yapmasa veya iftirayı kabullense bize de milyarlık tazminat rücusu olabilir. Biz hiç olmazsa sonuna kadar kendimiz savunuruz, gerekirse AYM ve AİHM davayı götürerek temize çıkabiliriz.
0
Cevapla
drA
neden paralarını yemek için sürekli doktorların peşindeler?
1
Cevapla
OPDRKLİÇKO
dr lar günü kurtarmaya devam edin...
1
Cevapla
Mehmet ÇETİNKURŞUN
Sayın Hocam, siz zaten biliyorsunuzdur da, makalenizi okuyanlar için naçizane bir katkı olarak belirtmek isterim. Konuya ilişkin Yargıtay içtihadı; Yarg. 13. H.D.‘nin 13.11.2014 tarih ve 2014/30305 E., 35473 K. sayılı ilamı: “Davacı eldeki davada, davalı şirkete ait özel hastanede geçirdiği ameliyat nedeniyle oluşan zararından dolayı tazminat talebinde bulunmaktadır. Mahkemece, Tüketici Mahkemesine görevsizlik kararı verilmiştir. Hemen belirtmek gerekir ki, hasta ile özel hastahane arasındaki tedavi hizmeti, dairemizin öteden beri değişme göstermeyen kararları kapsamında vekalet akdi olarak değerlendirilmekte olup, bu bağlamda eldeki davanın da vekalet ilişkisi kapsamında değerlendirilmesi gerekir. 6502 sayılı yasanın 87.maddesi doğrultusunda 28.5.2014 tarihinde yürürlüğe giren aynı yasanın 3/L maddesinde vekalet akdinden kaynaklanan uyuşmazlıklarda Tüketici yasasının uygulanması gerekmekte olup, bu nedenle vekalet ilişkisinden doğan uyuşmazlığında Tüketici Mahkemesinde görülmesi zorunludur.”
7
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir