Medimagazin logo

DSÖ Başkanı köy kahvehanesinde çay içti gezdi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Başkanı Jonk Wook Lee, kuş gribinin ilk görüldüğü yerlerden biri olan Ankara'nın Beypazarı İlçesi'ne bağlı Kayabüyük Köyü'nde incelemelerde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti
DSÖ Başkanı köy kahvehanesinde çay içti gezdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Başkanı Jonk Wook Lee, kuş gribinin ilk görüldüğü yerlerden biri olan Ankara'nın Beypazarı İlçesi'ne bağlı Kayabüyük Köyü'nde incelemelerde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti.

Sempatik tavırlarıyla dikkati çeken Türk dostu Koreli Lee, çocuklara çikolata dağıtıp köy kahvehanesinde çay içti.


Türkiye'de görülen kuş gribi hastalığı konusunda incelemelerde bulunmak üzere önceki gün Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın davetlisi olarak Ankara'ya gelen Lee, basını atlatarak virüsün ilk görüldüğü yerlerden biri olan Beypazarı İlçesi'ne bağlı Kayabüyük Köyü'ne gitti. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar'ın eşlik ettiği Lee, WHO ve Birleşmiş Milletler (BM) temsilcileriyle birlikte Kayabüyük Köyü'nde incelemelerde bulunarak köylülerle sohbet etti.


Köy hakkında genel bir bilgi alan Wook Lee, köy muhtarına bölgesinde kaç kanatlının, niçin itlaf edildiğini sordu. Köyde 430 kanatlı hayvanın itlaf edildiği ve bölgenin karantina altına alındığı öğrenen Lee, bu kez de itlaf edilen hayvanların paralarının ödenip ödenmediğini sordu. Lee, paralarının ödenmediğinden yakınan köylülere, "Para çok önemli değil, önemli olan sizin sağlınız" karşılığını verdi. Köy çocuklarına çikolata dağıtan ve bu arada kendi de yemeyi ihmal etmeyen Lee, köy kahvehanesinde yanan sobanın başında ısınarak çay içti.

Muhtardan köyle ilgili çeşitli bilgiler alan Lee'ye, bölgede yetişen havuçlardan ikram edildi. Lee, kendisine verilen havuçları beraberinde gelen bürokratlarla paylaşarak yedi. Wook Lee, köyde bir gecede kanatlıların itlaf edilmesinden ve köylülerin hastalığa karşı gösterdiği duyarlılıktan çok memnun kaldığını belirtti.


İHA
dsö
başkanı
köy
kahvehanesinde
çay
içti
gezdi
Yorum (3)
opdr klıtcko
TAMAMEN ÇEKİLMEYİ DÜŞÜNÜYORUM...
2
Cevapla
a.us
Valla arkadasım kusura bakmayın boyle bır durumda ben kendi hukukumu konusturur agzını burnunu kırar kolunu bacağını eline veriririm ... yetti gari sizin bu hasta hakkı zırvanız sayenizde biz hepimiz ruh hastası olduk malum artık hukuki sorumluluğumuz yok laf edenin ağzını yüzünü.........
11
Cevapla
RKTR
Ben yine de hizmetten çekilme kararını çok dikkatli verin derim. Bir sempozyumdaki hukukçu görüşüne göre; bu dahi dava açma gerekçesi olabilir. Hizmetten çekilmeyi planlayan hekimin, "hasta yeni hekime devredilene kadar tıbbi hizmet almamasının en küçük bir hayati risk yaratmayacağını" kanıtlaması gerekebilirmiş. Yani, bir hekimden diğerine geçerken hastaya hiçbir şey olmaması gerekiyor. Bu konu mutlaka tartışılmalı ve çok ama çok dikkatli olunmalı. "Hizmetten çekilmenin kısa vadede risk yarattığı / yaratabileceği" yönünde tek bir mahkeme kararı çıkarsa, bu kıyamete kadar emsal kabul edilecektir. O zaman da Türkiye'deki bütün doktorlar, hastaları annelerine küfretse bile, onlara hayat boyu bakmak zorunda kalırlar. Korkudan ağızlarını bile açamazlar.
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir