Medimagazin logo

SSK hastanelerinde doktorun da sabrı taştı

Sağlık Bakanlığı’na devredilen SSK hastaneleri sorun yumağı gibi. Yetkililer “zaman ve sabır” istiyor. Ancak hastalar gibi doktorlar da “sabrın sonuna geldik” diyor
SSK hastanelerinde doktorun da sabrı taştı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı’na devredilen SSK hastanelerinde, manzara pek değişmedi, hasta yoğunluğu sürüyor. Yetkililer sorunların zamanla çözüleceğini düşünüyor. Ancak ne vatandaşların ne de doktorların bu konuda sabrı kalmış durumda...

Sosyal Sigortalar Kurumu hastaneleri Sağlık Bakanlığı’na devredilse de sorunlar değişmedi. Sorunların başında doktor, personel yetersizliği ve hasta sayısındaki artış geliyor.

Hastanedeki yoğunluktan doktorlar da şikayetçi. Gelen hasta sayısında da SSK’lı döneme göre artış var. Daha önceleri 4500 olan günlük sayı 6 binlere çıkmış. Dahiliye Uzmanı Dr. Gökçen Gökcan, “Yeteri kadar hastalarımıza özen gösteremiyoruz bu yoğunlukta sağlıklı muayene yapamıyoruz aynı anda 4-5 hasta içeri girebiliyor. Şu gördüğünüz oda hiçbirşekilde boş kalmıyor” diyor.

Vatandaşlar da çeşitli branşlarda en az 3 ay sonrasına gün verildiğini, laboratuvar sonuçlarının alınmasının haftalar sonraya kaldığından şikayet ediyor.


“EKSİKLER ZAMANLA GİDERİLECEK”
Hastanelerin kaliteli hizmet verdiğini düşünen başhekimlere göre ise eksikler zamanla giderilecek. İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Özgür Yiğit, “İstanbul için personel eksikliği var. Bizim 150 doktortan daha çok doktora ihtiyacımız var. Bize bağlı semt polikliniklerimiz var ama oralarda da yeteri kadar uzmanımız yok. Yeterli sayıda röntgen teknisyeni yok, yeterli sayıda laboratuvar teknisyeni yok. Bunlar İstanbul’un problemleri” derken Okmeydanı Hastanesi Başhekimi Dr. Hayri Özgürel de “Bugün için zorlanmaktayız ama tüm arkadaşlarım özveriyle çalışıyor. Hemşire sıkıntımız var. Bazen bir servisle vardiya dönmüyor, iki servis birden hizmet götürülerek vardiya dönüyor” diyor.


NTV-MSNBC
ssk
hastanelerinde
doktorun
da
sabrı
taştı
Yorum (1)
fatmanur bağciolu
cok fazla bnce hapis cezasi bir öğrenciye bu kadar hapismi olur ya..
16
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir