Medimagazin logo

Kovboy mu, rektör mü?

Ölüm tehditleri aldığını söyleyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın silahla dolaşmak zorunda kaldığından yakındı
Kovboy mu, rektör mü?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ölüm tehditleri aldığını söyleyen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın silahla dolaşmak zorunda kaldığından yakındı.


Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın, yönetim politikası nedeniyle tehdit aldığını için 5-6 yıldır silahla dolaşmak zorunda kaldığını söyledi. Prof. Dr. Aşkın, "Çağdaş bir üniversite kurmaya kalktığınızda bundan rahatsız olan menfaat grupları çıkıyor. Türkiye'nin Doğusunda ya da gelişmekte olan illerde hizmet veren rektörlerin başında bu tür sorunlar hep var" dedi.

Prof. Dr. Aşkın'ın ölüm tehdidi aldığını geçtiğimiz gün ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut açıklamıştı. Bunun üzerine Prof.Aşkın, şöyle dedi: "Ben 10 yıldır tehdit alıyorum. Tehditler çeşitli kaynaklardan geliyor olabilir. Çağdaş bir üniversite kurmaya kalkarsanız bundan rahatsız olan menfaat grupları da çıkıyor. Bu tehditler bizi yıldıramaz."

Silah taşıma ruhsatı aldığını söyleyen Prof. Dr. Aşkın, can güvenliğinin tehlikede olması durumunda silah verildiğini hatırlatarak, "Benimki kanıtlanmış olduğu için maalesef silah taşımak zorunda olan bir adamım. Böyle bir ortamda yaşamaya alıştık artık, gerginliğe alıştık" dedi. 2 yıldır kendisine makam aracı tahsis edilmediği belirten Aşkın, bunun sorun olmadığını kaydetti.

Sabah
kovboy
mu
rektör
mü?
Yorum (1)
hamide cengel
sayın savıcım bana yardım edin benim eşim ceza evinde 4 yıl 2ay ceza verdiler basit yaralamadan kamudavası yeni yasada af varmı bana cevap verin yalvarıyorum size
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir