Medimagazin logo

İshal vakaları şimdi de Şırnak'ta

Malatya'nın ardından Şırnak'ta da son iki hafta içerisinde bine yakın kişide ağır ishal vakası görüldüğü açıklandı
İshal vakaları şimdi de Şırnak'ta
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Malatya'nın ardından Şırnak'ta da son iki hafta içerisinde bine yakın kişide ağır ishal vakası görüldüğü açıklandı.

Şırnak Valiliği, şehir suyunun içilemez durumda olduğunu bildirdi. Vali Yardımcısı Mümin Öztürk, Sağlık Müdürlüğü'nce Diyarbakır Bölge Hıfzıssıhha Müdürlüğü'ne gönderilen şehir şebeke içme suyu numuneleriyle ilgili sonuçlara göre 'şebeke suyunun içilemez durumda' olduğunu belirtti.

Öztürk, Şırnaklıların ikinci bir bildirime kadar şehir suyunu içmemeleri gerektiğini ifade etti.

"Yağmur suyundan olabilir"

Şırnak Belediye Başkanı Ahmet Ertak ise, geçtiğimiz hafta yağan yağmurun içme suyu şebekesine karışmış olabileceğini söyledi.

Kent merkezinde içme suyunu klorlama çalışmalarına ağırlık verildiğini belirten Ertak, Sağlık Müdürlüğü'nce Diyarbakır Bölge Hıfzısıhha Müdürlüğü'ne gönderilen su numunelerinden haberdar olmadığını vurguladı.

Ertak, ''bir süre öncesine kadar içme suyumuzda sıkıntı yoktu. Geçen hafta yağan yağmur içme suyu şebekesine karışmış olabilir. Şırnak'ın temiz bir kaynak suyu yok. Mevcut kaynak ise kömür ocakları yakınından geliyor. Oradan da sızma olmuş olabilir. Belediye olarak klorlama çalışmalarına başladık'' diye konuştu.

Malatya'da 8 bine yakın kişi hastalanmıştı

Malatya'daki ishal salgınından şu ana kadar 8 bine yakın kişi etkilendi. Bunlardan 3 bin 300'nün öğrenci olduğu belirtildi.

Malatya'da son bir hafta içinde ishal, kusma gibi şikayetler nedeniyle hastaneye başvuranların sayısının her saat artması üzerine şehir şebeke suyu incelenmiş ve şebekeyi besleyen iki depoda kirlenme olduğu ortaya çıkmıştı.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Turan Buzgan, 29 kasımda yaptığı açıklamada ana şebekenin temiz çıktığını ve iki bölgede koliform bakteri tespit edildiğini açıklamıştı. Buzgan, şehir şebeke suyunda hiper klorlama çalışması başlattıklarını duyurmuştu.

CNN Türk
i̇shal
vakaları
şimdi
de
şırnak'ta
Yorum (1)
D.sevgikara
Prof.Dr.Hakan Hakeri ne bu alandaki calismalarindan oturu cok tesekkur ediyorum.Tip hukuku alaninda cok fazla eksigimiz olduguna inaniyorum umarim bende mezun oldugumda sizinle calisma firsatini bulabilirim cunku saglik alanindaki bu calismalari hayranlikla takip ediyorum.Ayrica,anne ve babasini sagligin bu kesmekesligi icinde yanlis tedavilere kurban vermis bir hasta yakini olarak daha da fazla duyarliyim lutfen insanlari bilinclendirelim ozellikle hukukcularimiz daha fazla calismalara imza atsinlar cunku saglik sektoru ve cereyan eden gelismelerin gelecekte basat problemlerimizden olacagina inaniyorum. Saygilarimla, D.SevgiKara
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir