Medimagazin logo

Muayene ederken muayenelik oldu

Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde görev yapan Nöroloji Uzmanı Dr. Sıdık Baş'ın, hasta yakınlarının saldırısına uğradığı iddia edildi
Muayene ederken muayenelik oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde görev yapan Nöroloji Uzmanı Dr. Sıdık Baş'ın, hasta yakınlarının saldırısına uğradığı iddia edildi.

Olay karşısında sessiz kalmayan hastane çalışanları, iddia edilen saldırıyı protesto ederek basın açıklaması yaptı.


İddiaya göre, dün öğle saatlerinde hasta muayene eden Nöroloji Uzmanı Dr. Sıdık Baş, henüz belirlenemeyen bir nedenle, görev başında hasta ve hasta yakınlarının saldırısına uğradı. Saldırıda yaralanan Dr. Baş, görev yaptığı hastanede tedavi altına alındıktan sonra 1 haftalık iş göremez raporu alarak taburcu edildi. Diyarbakır Tabipler Odası ve Devlet Hastanesi personeli, bugün meslektaşlarına yapılan saldırıyla ilgili hastane bahçesinde basın açıklaması düzenledi.

Tabipler Odası Genel Sekreteri Adem Avcıkıran, bu saldırıların mevcut sağlık politikalarıyla yakından bağlantılı olduğunu ileri sürerek, "Tabipler Odası olarak, Doktor Sıdık Baş'a ve meslektaşlarımıza yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Halkımızı, iyi niyeti ve insalcıl yaklaşımlarıyla hizmet sunmaya çalışan iyi hekimlere sahip çıkmaya davet ediyoruz" dedi.


Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen protestolu basın açıklamasına, hasta yakınlarının da katılarak hekimlere destek vermesi dikkat çekti.

İHA
muayene
ederken
muayenelik
oldu
Yorum (1)
Hakan Fidan
Bu konudaki sıkıntının büyük olduğunu düşünüyorum. Acil durumlarda, 15-16 yaşında bir çocuğu, çocuk hastanesine götürünce orası kabul etmiyor. Normal devlet hastanesine götürünce orası da kabul etmeye yanaşmıyor. Bu konuyu, en basit konularda bile birliktelik sağlayamayan doktorlar çözemez. Daha içinden çıkılmaz hale getirirler. Çözümü ortaya koyacak olan, bence, hukuk nosyonudur. Selamlarımla.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir