Medimagazin logo

İlaç stoğunu hükümetler yapmalı

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa kuş gribi vakalarının görülmesinin ardından halkın eczanelere akın ederek ilaç stoklamasına karşı uyarıda bulundu. Örgüt, ilaç stoğunu hükümetlerin yapması gerektiğini belirtti
İlaç stoğunu hükümetler yapmalı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa kuş gribi vakalarının görülmesinin ardından halkın eczanelere akın ederek ilaç stoklamasına karşı uyarıda bulundu. Örgüt, ilaç stoğunu hükümetlerin yapması gerektiğini belirtti.


Avrupa basınında yer alan haberlerde de hastalığa karşı tek bir ilaca bel bağlamanın ne kadar doğru olduğu sorgulanıyor. Hastalığa karşı etkili olduğu belirten Tamiflu adlı ilacı üreten Roche firması ise üretim kapasitesini artırdı ve başka ilaç şirketlerine de ilacın üretimi için lisans vermeyi gündemine aldı.


Türkiye ve Romanya’nın ardından Yunanistan’ın Sakız adasında da kuş gribi vakalarına rastlanması Avrupa genelinde panik havasını artırdı.

Dünya Sağlık Örgütü ise, bu panik havası içinde kuş gribi hastalığına karşı etkili olduğu belirtilen Tamiflu adlı ilacın stoklanmasına karşı uyarıda bulundu. Örgüt yetkilileri ilacı stoklaması gerekenin hükümetler olduğunu belirtti ve herkesin eczanelere akın etmesinin doğru olmadığını savundu. Örgüt, ilacın bir aşı görevi göremeyeceğini hatırlattı ve etkilerinin sınırlı olacağına dikkat çekti.


KUŞ GRİBİYLE İLGİLİ HABERLER İSE AVRUPA BASININDA ÖN PLANDA

Le Monde: Tek bir ilaca bel bağlamak akılcı değil

Fransa’da yayınlanan Le Monde gazetesi de kuş gribi karşısında tek bir ilaca bel bağlamanın akılcı olmadığını belirtiyor. Gazete “ilaç ve aşı üreticileri yeni bir grip salgınının ortaya çıkmasının yaratacağı tehdide hızla karşılık verme olanağına sahipler mi?” diye soruyor.


Financial Times: AB üyeleri henüz gerekli ilaç stoğuna sahip değil

Financial Times gazetesi ise Avrupa Birliği’nin üye ülkelerden nüfuslarının dörtte birine yetecek kadar ilaç stoklamalarını talep edebileceğini belirtiyor. Ancak hiçbir ülkenin henüz bu oranı yakalayamadığına dikkat çekiyor.


Times: Kuş gribi sorunu büyütülüyor

İngiliz The Times gazetesi yazarlarından biri ise sorunun büyütüldüğü kanısında “Oturup bir salgın aramızdan kaçını götürür diye keyifle sohbet ederken milyonlarca kişinin şeker, sigara, egzersiz yapmama ve kötü beslenme sonucu erken öldüğünü aklımızdan geçirmiyoruz. Aynaya bakıp kendimize ‘ölen kuğuları boşver, ölmekten korkuyorsan kilo ver’ demek gerekiyor.” diye yazdı.


NTV MSNBC
i̇laç
stoğunu
hükümetler
yapmalı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir