Medimagazin logo

Fatih Hilmioğlu : Konu çok da masumhane değil

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde görev yapan doktorların istifasıyla ilgili olarak açıklamada bulundu.
Fatih Hilmioğlu : Konu çok da masumhane değil
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde görev yapan doktorların istifasıyla ilgili olarak açıklamada bulundu.


İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir profesör, 3 doçent ve 2 araştırma görevlisinin istifaları ilgili olarak üniversitedeki 24 Kasım törenlerinden sonra medya basın mensuplarına değerlendirmede bulunan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, "Buradan Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlere gitmesinin altında mutlaka siyasi ideolojik bir takım nedenler aranmasına, siyasi ideolojiyi her şeyin önünde tutan kişilere söylemek lazım" dedi.

Rektör Hilmioğlu, "Sebebi de Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük kentlerde bulunan eğitim hastanelerine şef olarak atanmalarıdır. Bu sadece bizim üniversitemizde değil diğer üniversitelerden de oluyor. Ayrılanlardan bir tanesinin profesörlük kadrosunu ben verdim. Buna rağmen ayrıldı. Ayrılanlardan bir arkadaşımız da doçentti, buna da profesörlük kadrosu verdim ama yayınları yeterli olmadığı için müracaat edemedi. Kadrolarının verilmesine rağmen ayrılmak zorunda kaldılar" diye konuştu. İnönü Üniversitesi'nde kadro sıkıntıları olduğunun altını çizen Prof. Dr. Hilmioğlu, "Kadro sıkıntımız olmasına rağmen, ben bu konunun çok da masumane olmadığını biliyorum. Birtakım siyasi insanlar buradaki her türlü siyaseti ve ideoloji bilimselliğin önünde tutarak görev yapan bazı öğretim elamanlarının koruyucusu kollayıcısı hissediyorlar kendilerini" şeklinde konuştu.

Rektör Hilmioğlu, üniversiteye atanan öğretim üyelerinde aradıkları özelikler ile ilgili olarak ise, "Buraya atanan kadro verilen öğretim üyelerinin cumhuriyetçi olmasını, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı olmasını birinci derecede gözetiyoruz. İkinci derecede o kişinin bilimsel konumunu, öğretim üyesi olarak değerini dikkate alıyoruz. Geçmiş 5 yıllık dönemde bazı üniversite öğretim üyeleri üniversitemizden ayrıldı. Onların iki katı öğretim üyesi geldi" açıklamasında bulundu.

Prof. Dr. Hilmioğlu, açıklamasında son olarak, "Gidenlerde sonuçta bu ülkenin başka yerlerinde hizmet edecekler, bunu kötü olarak algılamıyorum ama bir takım insanların buradan Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük şehirlere gitmesinin altında mutlaka siyasi ideolojik birtakım nedenler aranmasına, siyasi ideolojiyi her şeyin önünde tutan kişilere söylemek lazım. Çok ayıp bir şey. Bu insanlar az daha batıya daha iyi konumda gidiyorlar. Bu sadece bizde değil bütün üniversitelerde yaşanıyor" ifadesini kullandı.

İHA
fatih
hilmioğlu
:
konu
çok
da
masumhane
değil
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir