Medimagazin logo

"Kamu 3 bin diş hekimiyle 70 milyon insana diş sağlığı hizmeti veremez "

Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, hükümeti eleştirerek sağlık alanının yapılan uygulamalarla yap boz tahtası haline geldiğini söyledi
"Kamu 3 bin diş hekimiyle 70 milyon insana diş sağlığı hizmeti veremez "
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Samsun Diş Hekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, hükümeti eleştirerek sağlık alanının yapılan uygulamalarla yap boz tahtası haline geldiğini söyledi.


Kamu hastanelerinin kar gözeten birer işletme haline getirildiğini savunan Abdullah İlker, "Yeni çıkarılacak genel sağlık sigortası yasası içerisinde ağız diş sağlığı hizmetlerinin yeri ve finansmanının nasıl karşılanacağı belli değildir.

Sağlık alanı, yapılan uygulamalarla yaz boz tahtası haline getirilmiştir. Bu sistem oluşturulmadığından uygulamada zorluklar çekilmekte, hasta kuyrukları uzamaktadır. İşsizlik oranının hızla arttığı ülkemizde bunu fırsat bilerek sözleşmeli memur alımı hızlandırılmış, çaresiz kalan işsizler, diş hekimleri de sözleşmeli olarak çalışmak mecburiyetinde bırakılmıştır.

Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre 13 bin 600 diş hekimi ihtiyacı olan ülkemizde 20 bin diş hekiminin bulunduğu ve bu sayıya her yıl bin 200 diş hekiminin eklendiği göz önüne alındığında diş hekimi sayısının arttırılmasının arkasındaki amacın ucuz iş gücü olduğu açıkça anlaşılmaktadır" dedi.


Tüm gelişmiş ülkelerde ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin büyük oranda özel muayenelerde verilmekte olduğunu dile getiren İlker, "Kamu 3 bin diş hekimiyle 70 milyon insana ağız ve diş sağlığı hizmeti veremez. Kamunun esas görevi koruyucu ağız diş sağlığı hizmetleri olmalıdır" diye konuştu.

İHA
"kamu
3
bin
diş
hekimiyle
70
milyon
insana
diş
sağlığı
hizmeti
veremez
"
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir