Medimagazin logo

Sigara reklamı alan üniversiteye suç duyurusu

Sağlık Bakanlığı, bahar şenliklerinde dünyaca ünlü sigara şirketi Philip Morris’ten sponsorluk alan Dumlupınar Üniversitesi yöneticilerini YÖK’e şikayet etti
Sigara reklamı alan üniversiteye suç duyurusu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı, bahar şenliklerinde dünyaca ünlü sigara şirketi Philip Morris’ten sponsorluk alan Dumlupınar Üniversitesi yöneticilerini YÖK’e şikayet etti.

Üniversitenin 4207 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun’a aykırı davrandığını belirten bakanlık, sorumluların cezalandırılmasını istedi. Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanlığı Kanserle Savaş Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, 4207 sayılı yasayla sigara firmalarının reklam ve sponsorluk gibi yollarla tanıtım yapmasının yasaklandığını bildirdi. Dumlupınar Üniversitesi’nin 2005 yılı resmi bahar şenliklerinde Marlboro ve Parliament sigaralarının üreticisi Philip Morris firmasından sponsorluk aldığını hatırlatan Tuncer, “Kim bu bahar şenliğini Philips Morris firmasından reklam alarak yaptıysa yazıklar olsun. Sorumluları kim bilmiyorum, ama şiddetle kınıyorum.” dedi. Sponsorluk anlaşmasına imza atan üniversite yöneticilerinin cezalandırılması gerektiğini savunan Tuncer, YÖK, İçişleri Bakanlığı ve Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü’ne bakanlık olarak resmen şikayette bulunduklarını söyledi.

Prof. Dr. Tuncer, sigara reklamı yasağını etkisiz hale getirmeye çalışanların mutlaka cezalandırılması gerektiğini vurgulayarak, “Gençlerimizin sağlığı ve sigarayla dans eden kişilere ders olması için bu kişiler hakkında gerekli soruşturma yapılmalı.” diye konuştu. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Güner Önce ise tepkiler üzerine kendini şöyle savunmuştu: “Efes firması bira dağıtımı şartıyla sponsor olabileceğini belirtti. Başka sponsor bulamayınca öneriyi mecburen kabul ettik.” Dumlupınar Üniversitesi’nin resmi bahar şenliklerine Philip Morris’le beraber Efes Pilsen de sponsor olmuştu. Şenliklerin birinci gününde öğrencilere bedava bira dağıtılmıştı.


Zaman
sigara
reklamı
alan
üniversiteye
suç
duyurusu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir