Medimagazin logo

Muayene etmeyi makama tercih ettiler

Temmuz ayında çıkarılan yasayla başhekim ve il sağlık müdürlerinin serbest muayenehane açması yasaklanmış ve 3 ay süre verilmişti
Muayene etmeyi makama tercih ettiler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Temmuz ayında çıkarılan yasayla başhekim ve il sağlık müdürlerinin serbest muayenehane açması yasaklanmış ve 3 ay süre verilmişti.

5 Temmuz'da yapılan düzenleme ile il sağlık müdürlüğü ve başhekimlik görevini yürütenlerin serbest muaynehane açması yasaklanmıştı. Serbest muayenehanesi olan başhekim ve il sağlık müdürlerine 5 Ekim'e kadar süre verilmişti.

Sürenin bitimine saatler kala illerden istifa haberleri gelmeye başladı bile... Dün İstanbul'da 8 başhekim birden istifa etti. İstifa sebepleri aynı: Muayenehanelerin kapanmaması... İstifa eden başhekimler şu şekilde: Bakırköy Devlet Hastanesi, Bakırköy Ruh Ve Sinir Hastalıklari Hastanesi, Haydarpaşa Numune Hastanesi, Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Lepra Hastanesi, Süleymaniye Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi, Şişli Etfal Hastanesi ve Zeynep Kamil Hastanesi baş hekimleri

Bugün ise Bursa'da 4 hastanenin başhekimi istifa etti. Bursa İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Ahmet Altıner yaptığı açıklamada Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Özcan Atahan, Orhangazi Devlet Hastanesi Başhekimi Cumhur Kara, İnegöl Devlet Hastanesi Başhekimi Adnan Şahin ve Çekirge Çocuk Hastanesi Başhekimi Atilla Giray'ın istifa ettiğni belirtti.

Son gün olan 5 Ekim'de Türkiye'deki diğer illerde de başhekimlerin istifa etmesi bekleniyor

haber10.com
muayene
etmeyi
makama
tercih
ettiler
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir