Medimagazin logo

Özel hastaneden "Palyaço hemşireler" uygulaması

İstanbul'da bir özel hastane, "palyaço hemşire" uygulaması başlattı. Hedef, iyileşme döneminde hastanın moralini yüksek tutarak süreci kısaltmak. Palyaço hemşireler, özellikle çocuk hastaların sevgilisi.
Özel hastaneden "Palyaço hemşireler" uygulaması
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İstanbul'da bir özel hastane, "palyaço hemşire" uygulaması başlattı. Hedef, iyileşme döneminde hastanın moralini yüksek tutarak süreci kısaltmak. Palyaço hemşireler, özellikle çocuk hastaların sevgilisi.


Huzurlarınızda yerli Patch Adams'lar...

Robin Williams'ın ünlü Patch Adams filminden hareketle Acıbadem Hastanesi'nde başlatılan 'palyaço hemşire' uygulaması, her yaştan hastaya moral kaynağı oluyor.

İstanbul Acıbadem Hastanesi'nde hastaların morallerini yükselten 'Palyaço hemşireler' uygulaması başlatıldı. Amerikalı palyaço hemşire Patty Wooten'dan iki haftalık bir eğitim alan 16 hemşire, günün birkaç saatinde gönüllü palyaçoluk yaparak hastalarını ziyaret ediyor. Çocuklar kadar büyükleri de neşelendiren palyaço hemşireler, hastalarıyla şakalaşıyor, onlara küçük gösteriler sunuyor ve hediyeler dağıtıyor. 1960'dan beri Amerika'da, uzunca bir süredir de İngiltere, Belçika ve Fransa'da uygulanan bu yöntemi Asya'da ilk uygulayan ülke ise Türkiye...


HERKES ÇOK MEMNUN
Robin Williams'ın rol aldığı ünlü film Patch Adams'tan da etkilendiklerini gizlemeyen personel, filmdeki doktor kadar başarılı olmayı umuyor. Kendilerine ders veren hocalarının da filme konu olan doktor Hunter ile çalışmış olduğunu hatırlatan hemşireler, "Gülmek en kolay ve en önemlitedavi yöntemidir" diyorlar. Henüz iki yaşında olan Defne Sağkal'ın yüzü sadece palyaçolar odasına geldiğinde gülüyor. Heyecanla hemşireleri kapıda karşılayan Defne'nin annesi ise uygulamadan çok memnun. Çünkü palyaçolarla keyifli vakit geçiren küçük Defne, ancak o zaman hastalığını unutuyor. Palyaço hemşireler büyükleri de güldürüyor. Rahim ameliyatı geçirmiş olan 40 yaşındaki Şükran Bölek de palyaço hemşirelerin ziyaretiyle neşeleniyor. Evde iyileşmesini dört gözle bekleyen 6 yaşındaki kızını hatırlayan Bölek, "Kızım burada olsa size bayılırdı" diyor ve aldığı hediyeleri kızı için kabul ediyor. Ciddi bir diz ameliyatı geçiren altı yaşındaki Azra Ural da bu uygulamadan fazlasıyla memnun olan minik hastalardan... Hasta yatağında gülümseyerek palyaço hemşiresinin gözlerinin içine bakıyor, kırmızı burnunu sıkıyor, hoşça vakit geçiriyor... Palyaço konukları odasından çıkarken de sesleniyor: "Yine gelin!.."

'İLGİ BÜYÜK'
Yaklaşık iki haftadır Acıbadem Hastanesi'nde uygulanan hastane palyaçoluğu ile tedavi yönteminin hastalardan da büyük ilgi gördüğünü ifade eden Acıbadem Hemşirelik Hizmetleri Direktörü Saliha Koç, "Hastanelerin korkulacak yerler olmadığını göstermeyi amaçlıyoruz. Bir yandan da doktor ve hemşirelerin işlerini kolaylaştıracak işbirlikçi bir tavrı geliştirmeye çabalıyoruz" diyor.

Sabah
özel
hastaneden
"palyaço
hemşireler"
uygulaması
Yorum (1)
nuran arrowood
slm lar, yazilariniz harika idi Dr. Celik bey turkcem pek iyi degil onun icin fazla yazamiyacagi,. Bence Gurur, kibirlikte bencillik dogar..buda cok kotu birseydir
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir