Medimagazin logo

SSK'yı 84 trilyon dolandıran 'sahte rapor' çetesi

İki belediyenin sağlık kampanyasını fırsat bilip sahte teşhis sahte rapor ve eczane üçgeninde SSK’yı dolandırdılar
SSK'yı 84 trilyon dolandıran 'sahte rapor' çetesi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İki belediyenin sağlık kampanyasını fırsat bilip sahte teşhis sahte rapor ve eczane üçgeninde SSK’yı dolandırdılar

Yerel yönetimlerin halk sağlığına hizmet için başlattıkları kampanya, vurgunculara kazanç kapısı oldu. İstanbul’da Bakırköy ve Bayrampaşa belediyeleri, ücretsiz “kemik ölçümü” için bir merkez ile anlaştı. SSK’lı Meliha Sökmen, merkeze gidip kemik ölçümü yaptırdı. Sökmen’e ‘kemik erimesi’ hastalığı bulunduğunu belirten merkezdeki görevliler, “Pahalı ilaç kullanacaksınız. Sağlık kurulu raporu çıkarmanız gerekiyor. Uzun sürer. 25 YTL karşılığında size rapor alabiliriz” dedi.

PARAYI TESLİM ETTİ

Kuyruklardan kurtulduğuna sevinen Sökmen, evrakı ve parayı çete üyelerine teslim etti. 10 gün sonra, Sökmen’i arayan vurguncular, sahte rapor ve ilaçları verdi. Soygun, ilaçları biten Sökmen’in, Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde reçete yazdırmasıyla ortaya çıktı. Eczaneye giden Sökmen’in kayıtlarına internetten ulaşan görevliler, “İki ayrı hastalığa göre hazırlanmış raporunuz daha var. Onlara ilaç yazdırmadınız mı?” diye sordu. Sökmen’in ‘hayır’ cevabı vermesi üzerine skandalın ipucu yakalandı. Hastaneye giden Sökmen’in adı Bakırköy Hastanesi kayıtlarında bulunamadı ve skandal patlak verdi.

Binlerce sahte rapor

Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekimi Dr. Zafer Çukurova, dolandırıcılığın boyutunun büyük olduğunu söyledi. Suç duyurusunda bulunduklarını belirten Çukurova, “SSK müfettişleri, binlerce sahte rapor olduğunu belirtti. Müfettişlere göre vurgunun boyutu 84 trilyon lira civarında” diye konuştu.

Deştikçe çıkıyor

İstanbul İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Mehmet Bakar, adına sahte rapor düzenlenen vatandaşlardan alınan bilgiler ışığında soruşturma başlattıklarını söyledi. Bakar “Reçeteler ve faturalarla SSK’dan haksız kazanç elde etmişler. Deştikçe rapor çıkıyor. Resmen çete. Merkez, kayıt defterini vermemek için direniyor” dedi.

Adım adım soygun

- Bakırköy ve Bayrampaşa Belediyesi, vatandaşları ücretsiz kemik ölçümü için özel bir görüntüleme merkezine yönlendirdi.

- Merkezdeki görevliler, vatandaşa “sahte” teşhis koydu ve “İlacınız pahalı. Belgelerinizi getirin, 25 YTL’ye devlet hastanesinden hemen rapor çıkaralım” denildi.

- Vatandaşın belgeleri üzerinden, sahte antetli kağıt kaşe ve imzalarla Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi adına “heyet raporları” hazırlandı.

- Raporlar “anlaşmalı” eczanelere gönderildi. Eczaneler de pahalı ilaç kupürleriyle donatılan reçete ve faturaları SSK’ya havale etti.

Bugün
ssk'yı
84
trilyon
dolandıran
'sahte
rapor'
çetesi
Yorum (4)
Volkan
Hemen çoğuna hak verdiğim bu yazıya yorum yapılmamış olması çok ilginç değil mi? Ama maalesef "hastalık tüccarı" bazı arkadaşlarımız yüzünden mi, yoksa desensitize edildiğimizden midir, ne hale geldik. Küçük çıkarlar için kendisinin kullanılmasına izin veren bazı arkadaşlarımız acaba özel hastanelerde esnaf patronların işçisi olacağımızı umursamıyorlar mı?
0
Cevapla
kemal
çok taktir ettim hocam sizi...cerrahın halinden cerrah anlar...neler demek istediğinizi çok iyi anladım...
0
Cevapla
Cevdet Tokat
Yeni hükümetten sağlık hizmetinin verilişinde çalışan odaklı iyileştirmeler bekliyoruz. İşte oylar, işte iktidar, artık hekimlerin feryadınıa kulak verin. Yerin üstünden ziyade yerin altındaki hesabın gerçek olduğunu seçim zaferi unutturmasın.
0
Cevapla
ba
volkan hocam umursamaz olurmuyu hiç.. aylardır hatta yıllrdır okadar çok yazdık o kadar beddua ettikki anlatamam. ama bizi anlamak işlerine gelmedi. yine söylüyorum hakkımı yiyenlere, 11 yıl eğitim alıp uzmn olduktan sonra(ortalama 32 yaşında) ben ve benim gibi hekim arkadaşları diğer meslek gurupları ileneredeyse aynı fiyata çalışmaya mecbur bırakanlara tekrar beddua ediyorum. Allah sizin(bizi bu hale düşürenlere) çocuklarınıza da torunlarınıza da bu şartlar altında hekimlik nasip eder inşallah.. Onların da emekleri allah tarafından tıpkı sizin bize yaptığınız gibi hiçe sayılır inşallah. başka söze gerek yok.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir