Medimagazin logo

Hayata dönüş sevinci...

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma Hastanesi’nde kuş gribi teşhisiyle tedavi gören Sümeyye Mamuk ile amcasının kızı Nesibe Mamuk’un taburcu edilmeleri, büyük sevince neden oldu.
Hayata dönüş sevinci...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Araştırma Hastanesi’nde kuş gribi teşhisiyle tedavi gören Sümeyye Mamuk ile amcasının kızı Nesibe Mamuk’un taburcu edilmeleri, büyük sevince neden oldu.

Van’daki Yalım Erez Mahallesi’nde hastalanan tavukları kesip yiyen ve kuş gribi teşhisiyle tedavi gören 9 yaşındaki Sümeyye ile amcasının kızı 18 yaşındaki Nesibe Mamuk, sağlıklarına kavuşarak dün akşam saatlerinde taburcu edildi.


Kızı Sümeyye’nin iyileşerek eve dönmesinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden baba Abdulkerim Mamuk, bütün tavuklarını itlaf ekiplerine verdiğini söyledi.

"AİLEMİ VE ARKADAŞLARIMI ÖZLEDİM"
Kuş gribi şüphesiyle kaldırıldıkları YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde ilk tahlillerinin negatif çıkmasının ardından taburcu edilen, ancak 10 gün önce sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine ikinci kez hastaneye kaldırılan ve kuş gribi teşhisi konulan Sümeyye Mamuk, daha önce tavukları çok sevdiğini, ancak hastalandıktan sonra tavuklara olan ilgisinin azaldığını belirtti.


Bundan sonra tavuklarla temasta bulunmayacağını ifade eden Mamuk, hastanede kaldığı sürede en çok ailesini ve arkadaşlarını özlediğini söyledi.
Taburcu olduktan arkadaşlarıyla bir araya gelen Sümeyye Mamuk, sağlığına kavuşmanın sevincini yaşarken, bir hafta sonra yeniden doktor kontrolünden geçeceğini belirtti.

"ÖLÜM KORKUSU YOKTU"
Amcasının kızı Sümeyye gibi kuş gribi teşhisiyle tedavi gören 18 yaşındaki Nesibe Mamuk da sağlığına kavuşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Hastalanan tavukları kesip yedikten sonra rahatsızlandığını anlatan Mamuk, bundan sonra tavuklarla temasta bulunmayacağını söyledi.

Hastanede bulunduğu sürede ölüm korkusu yaşamadığını, ancak bir an önce evine dönmeyi istediğini kaydeden Mamuk, kardeşleri ve ailesiyle yeniden bir arada olmanın sevincini yaşadığını, taburcu edildikten beri kardeşi Furkan’ın yanından ayrılmadığını sözlerine ekledi.


Miliyet
hayata
dönüş
sevinci...
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir