Medimagazin logo

Hasta yakınları, acil serviste görevli doktoru dövdü

Bursa'da, akciğer kanserinden ölen hastanın yakınları, acil serviste görevli doktoru dövdü.
Hasta yakınları, acil serviste görevli doktoru dövdü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bursa'da, akciğer kanserinden ölen hastanın yakınları, acil serviste görevli doktoru dövdü.


Edinilen bilgiye göre, akciğer kanseri teşhisi konulan Necati Yılmaz (63), 7 gün önce fenalaşarak Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Ancak Yılmaz, Salı akşamı, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Bunun üzerine Necati Yılmaz'ın yakınları hastaneyi basarak, Dahiliye Uzmanı Mehmet Meriç ve acil servisteki görevlilere saldırdı. Uzun süre saldırının şokunu üzerinden atamayan Dr. Meriç, durumu hemen güvenlik görevlilerine bildirdi.


Bu gelişmeler üzerine bir basın toplantısı düzenleyen Bursa Tabip Odası Başkanı Murat Ünal, söylediklerinin çok açık ve net olduğunu, bu şartlar altında kendilerinin sağlık hizmeti yürütme ihtimalinin olmadığını belirtti. Müracaat eden her hastayı yaşatacaklarına dair bir misyonlarının olmadığına dikkat çeken Ünal, dünyanın her yerinde hastaların öldüğünü, ancak kendilerinin ellerindeki imkanları kullanarak, insanlara daha kaliteli ve acısız yaşama imkanı sağlamak için çaba sarf ettiklerini belirtti.


Görevini yapmaktan başka hiçbir şey yapmamış olan meslektaşının uğradığı saldırıyı şiddetle kınayan Ünal, Meriç'e geçmiş olsun dileklerini iletti. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin giderek arttığını vurgulayan Ünal, bu saldırının ne ilk ne de son olacağını ifade etti.


Var oluş sebeplerinin sağlığın korunup geliştirilmesi olduğunu belirten Ünal, "Şiddetin ortadan kaldırılması için çaba sarf ediyoruz. Mesleki faaliyet alanımız şiddetten mutlak arındırılmış bir alandır. Biz hekimler sadece görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Görevimizi yaparken de, bırakın kurtardığımız hayatlar karşısında takdir edilmeyi, sadece can güvenliğimizin olduğu bir ortam istiyoruz. Çünkü bizler bu ve benzeri olaylarda olduğu gibi saldırıları hak etmediğimize inanıyoruz" şeklinde konuştu.


İHA
hasta
yakınları
acil
serviste
görevli
doktoru
dövdü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir