Medimagazin logo

Kuş giribi için ilk yardım Türkiye'ye

Yarın Pekin'de başlayacak hibe toplantısı sonrası kuş gribine karşı ilk uluslararası yardım Türkiye ve Kırgızistan’a verilecek
Kuş giribi için ilk yardım Türkiye'ye
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yarın Pekin'de başlayacak hibe toplantısı sonrası kuş gribine karşı ilk uluslararası yardım Türkiye ve Kırgızistan’a verilecek.

Dünya Bankası tarafından yapılacak toplam 1.2 milyar dolarlık sıfır faizli ödeme paketleri ve hibeler için Endonezya, Vietnam ve Türkiye'nin komşuları Ermenistan ile Gürcistan'ın da sırada bekledikleri belirtildi.

Dünya Bankası tahminlerine göre bir salgın halinde global kişi başı gelirde yüzde 2 oranında bir düşüş meydana gelecek.

Dünya Bankası politika ve ülke operasyonlarından sorumlu başkan yardımcısı James Adams, iki gün sürecek olan toplantılarda aranan paranın üçte ikilik bölümünün ABD, AB, Japonya ve Asya Gelişme Bankası tarafından karşılanacağını umduğunu söyledi.

İlaç üreticileri de görüşmelere katılacak

Adams, göçmen kuşların güzergahında olan Rusya ve Ortadoğu Ülkeleri’nin de yardımda bulunmak istediklerini belirtti. Adams, "Türkiye'deki vakalar dikkatleri bir kez daha buraya çevirdi" ifadesini kullandı.

İlaç üreten grupların yardım toplantısına katılacağını duyuruan Adams, Dünya Sağlık Örgütü yetkililerinin de antiviral ilaç Tamiflu'nun İsviçre merkezli üreticisi Roche'nin de yardımda bulunması ya da fiyatlarını düşürmesi için görüşmeler yapıldığını söyledi.

Ulusal ve uluslararası programlar için ayrılan yaklaşık 1.23 milyar doların yanısıra, gelişmekte olan ülkelerin grip aşısı alabilmesi için 500 milyon dolar, antiviral ilaç stoklanması için de 56 milyon dolara ihityaç oladuğu tahmin ediliyor.

Türkiye'ye 30 milyon dolar hibe

Pekin'de alınacak kararlar kümes hayvanlarında kuş gribinin yayılmasının kontrol edilmesi ve insanlara bulaşmasının engellenmesi için alınacak kısa vadeli önlemlerin önemi üzerinde yoğunlaşacak. Ayrıca hayvan ve kamu sağlığı sistemlerinde altyapının kuvvetlendirilmesi için uzun vadeli önlemler de gündeme gelecek.

Türkiye’ye verilecek yardım paketi ve hibelerin 30 milyon dolar civarında olacağı tahmin ediliyor. Kırgızistan ise Dünya Bankası ve Japonya’dan 6 milyon dolar hibe alacak.

CNN Türk
kuş
giribi
için
ilk
yardım
türkiye'ye
Yorum (3)
RKTR
Sayın Hocam, izninizle “Mutluluklar Ülkesi”ni betimleyen bu güzel yazınıza ben de bir ekleme yapayım: “…. Togo, Hotanto, Kenya, Azerbaycan ve Papua-Yeni Gine gibi tıpta ileri ülkelerden gelen, ana dili gibi Türkçe konuşan, Türk Milleti’ne hizmet için yanıp tutuşan, ve Sağlık Bakanı tarafından ayda sadece 500 dolara kiralanmış olan üst düzey hekimlerin, günde 16 saat görev yaptığı bir cennet vatan ...”
0
Cevapla
cemal
tıp bitmiş.bırakın doktorluğu.çoban olun.gerçekten söylüyorum.çoban olun.koyuın besleyin.et fiyatları yükselince satarsınız, düşünce bekleyip yavrulamasını beklersiniz. ikiside kazanç...hala mesleği kurtaracağıuz diye hocalar uğraşıyor.hocam boşıu boşuna uğraşmayın, çoban kadar, dönerci kadar, çoğu berber kadar bir kalp damar cerrahının para kazanamadığı ülkede bu riskli mesleğide yapmanın bir manası yok.çoban olun, stressiz ve uzun yaşayın.
0
Cevapla
Dr.Cevdett
Bugün Akşam gazetesinde yapılan bir söyleşide ''doktorların baktıkları hastalara bakanlıktan telefon edilerek hastaların doktorundan memnun olup olmadıkları sorularak doktorun performansı kontrol edilecek'' haberini okudum. Bu haberle beraber bakanlığın bizim için iyi şeyler yapacağına dair içimdeki iyiniyet kırıntılarıda bir daha dirilmemek üzere mezara gömülmüş oldu.Bu dünya oyun ve eğlenceden ibarettir, mutluluklarınızı öbür dünyada bulmak için şu kısacık ömrünüzü olumsuzlukları konuşarak geçirmeyin.Fuzuli'nin dediği gibi "Ya Rab belâ-yı aşk ile kıl âşinâ beni Bir dem belâ-yı aşkdan etme cüdâ beni."
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir