Medimagazin logo

Memurların pazarlığında 2. tur görüşmeler bugün

Memur sendikaları konfederasyonları ile Kamu İşveren Kurulu arasındaki toplu görüşmelerin ikinci turu bugün yapılacak
Memurların pazarlığında 2. tur görüşmeler bugün
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Memur sendikaları konfederasyonları ile Kamu İşveren Kurulu arasındaki toplu görüşmelerin ikinci turu bugün yapılacak.


Başbakanlık Merkez Binası'ndaki görüşme saat 15.00'te başlayacak. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in başkanlığındaki görüşmeye, Kamu İşveren Kurulu ile Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu ve yetkili sendikaların genel başkanları katılacak.

Görüşmede, önceki toplantıda alınan karar doğrultusunda, geçen yıl mutabakata varılan 50 maddeye ilişkin gelinen noktanın değerlendirildiği komisyon raporu ele alınacak.

Mali ve sosyal haklarla ilgili önerilerin sunulduğu komisyonda, konfederasyonların taleplerini dinleyen Kamu İşveren Kurulu'nun, bugünkü görüşmeye, zam ve iyileştirme teklifleriyle gelmesi bekleniyor.

Görüşmede, her iki komisyonun sunacağı raporların değerlendirilmesinin ardından, özelleştirme ve özelleştirilen kuruluşlardaki kamu çalışanlarının sorunları, çalışma şartları ve çalışma yaşamında kadına yönelik ayrımcılığın giderilmesi ve sendikal hakların kullanımında yaşanan sorunlar gibi diğer gündem maddeleri ele alınacak. Türkiye Kamu-Sen en düşük memur maaşının 880 YTL olmasını isterken, KESK ve Memur-Sen bu rakamın 950 YTL olmasında ısrar ediyor.

Akşam
memurların
pazarlığında
2.
tur
görüşmeler
bugün
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir