Medimagazin logo

Dursun Akdemir : Hükümet sınıfta kaldı

TBMM İdare Amiri ve Anavatan Partisi Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir ile Kars Milletvekili Selami Yiğit, kuş gribi vakaları ve alınan önlemlere ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi
Dursun Akdemir : Hükümet sınıfta kaldı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
TBMM İdare Amiri ve Anavatan Partisi Iğdır Milletvekili Dursun Akdemir ile Kars Milletvekili Selami Yiğit, kuş gribi vakaları ve alınan önlemlere ilişkin TBMM'de basın toplantısı düzenledi



Dursun Akdemir Kurban Bayramı'nda gittiği Iğdır ve Doğubeyazıt'taki izlenimlerini aktardı. Iğdır ve Doğubeyazıt'taki hastanelerde yeterli uzman doktor bulunmadığını, koordinasyon eksikliği olduğunu gözlemlediğini anlatan Akdemir, bu durumun, hastalığın yayılmasını kolaylaştırdığını öne sürdü.

Kuş gribi dolayısıyla toplumun büyük bir salgın hastalık tehdidi altında olduğunu ifade eden Akdemir, ''hükümetin takındığı basiretsiz ve umursamaz tutumun, tehlikenin boyutunu daha artırdığını'' savundu.

Bazı bakanların açıklamaları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tavuk eti yemesinin, halkın kuş gribine karşı ilgisiz kalmasına neden olduğunu öne süren Akdemir, ''Hükümetin kendisi de siyasi grip geçirmektedir. Bu aslında, kanatlılarda görülen kuş gribinden daha
tehlikelidir. Kuş gribi krizi, son derece basiretsiz yönetilmiştir. Bakanlar, hem yetersiz hem nezaketsiz davranmıştır. Hükümet hem kel hem foduldur. Milletimiz bu tehlikeyi atlatacaktır ama hükümet sınıfta kalmıştır'' dedi.

Selami Yiğit, ise hükümetin, göçmen kuşların yol haritasını çıkararak,toplumu bilgilendirmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de, kümes hayvancılığı sorununun orta ve uzun vadede çözülmesi gerektiğini anlatan Yiğit, kuş gribi dolayısıyla itlaf edilen kanatlı hayvanların sahiplerine, para yerine küçükbaş hayvan verilmesini önerdi. Yiğit, ''5 kanatlı hayvana 1 kuzu, genç koyun verilebilir. Avustralya ve Yeni Zelanda'dan çok ucuza kuzu temin edilebilir'' dedi.

TBMM web sitesi
dursun
akdemir
:
hükümet
sınıfta
kaldı
Yorum (5)
ah
Sayın hocam öncelikle çoook zor sorular sormuşsunuz. Birincisi hukuk devletinde yaşadığımızı sanıyorsunuz malesaef ülkemizde hukuk kuralları kişiden kişiye değişmektedir. Sayın başbakan izin verirse asli görevinin yanında ek işler de yapabilirsiniz örnek Hakan şükür veya Sayın başbakanı ameliyat eden meslektaşımız gibi. Bunu çalışma hayatından yargılanma durumuna kadar farklı öreneklerle de uzatabiliriz. Sağlıktaki dönüşüm çağatayın dediği gibi ilahi komeddiya :)
0
Cevapla
Cemil
Bu sorunuzun asıl muhatbınin bu konuda cevap vercek ne yüzü ne cesareti vardır. Ama her zaman oldugu gibi vatandaş memnun adı altında bi cevap alacaksınız. Ama o cevabinda aslında yalaaaaaaan oldugunu kendide biliyor.
0
Cevapla
RKTR
Evet, Türkiye'de "ayda 17 milyar alan ve bunu sürekli alan" kaç hoca var, muhakkak açıklanmalı ..
0
Cevapla
İG
Hocam ağzınıza sağlık. Benzer soruları ben de bu demeçlerin gündemde düştüğü zaman bu sayfalar aracılığı ile sormuştum. Ama adamın adı olunca raşit sen söyle sen işit. Hz davut da yok ki dağlar taşlar bari cevap verirdi.
0
Cevapla
a.s
Biz duyduk sayın hocam. Ama maalesef duyması gerekenler duymamazlıktan geliyorlar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir