Medimagazin logo

"Hemşire sıkıntısı yaşıyoruz"

Mağusa Tıp Merkezi Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Serap K. Uluçay, sağlık hizmetlerinde önemli görev alan hemşirelerin, devlet tarafından tümünün istihdam edilmesi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirterek, yetkililere, sağlık hizmetinin bir bütün olduğu anlayışını benimseyerek hareket etme çağrısında bulundu
"Hemşire sıkıntısı yaşıyoruz"
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Mağusa Tıp Merkezi Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Serap K. Uluçay, sağlık hizmetlerinde önemli görev alan hemşirelerin, devlet tarafından tümünün istihdam edilmesi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirterek, yetkililere, sağlık hizmetinin bir bütün olduğu anlayışını benimseyerek hareket etme çağrısında bulundu.

Bilfer Palm Beach Hotel'de, Gazimağusa Tıp Merkezi Hastanesi'nin, sağlık sektöründeki 10'uncu yılı dolayısıyla verilen resepsiyonda, yetkililere çağrıda bulunuldu....

"Hemşire sıkıntısı yaşıyoruz"

Mağusa Tıp Merkezi Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Serap K. Uluçay, sağlık hizmetlerinde önemli görev alan hemşirelerin, devlet tarafından tümünün istihdam edilmesi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirterek, yetkililere, sağlık hizmetinin bir bütün olduğu anlayışını benimseyerek hareket etme çağrısında bulundu

Sedef A. BOŞNAK

Gazimağusa Tıp Merkezi Hastanesi'nin, sağlık sektöründeki 10'uncu yılı dün akşam Bilfer Palm Beach Hotel'de verilen resepsiyon ile kutlandı.

Saat 19.00'da başlayan resepsiyona, Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Serdar Denktaş, Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Eşref Vaiz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sonay Adem, CTP Gazimağusa Milletvekili Okan Dağlı, Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Bület Dizdarlı bir çok hekim ve sağlık çalışanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Resepsiyon girişinde davetlilere, hastanenin 10'uncu yılı anısına birer karanfil ve hastaneyi tanıtıcı broşür verildi ve hastaneyi anlatan sine vizyon gösterisi yapıldı.

Çok sayıda kişinin katıldığı resepsiyonda, Mağusa Tıp Merkezi Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Serap K. Uluçay, Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Bület Dizdarlı ve Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Eşref Vaiz kısa birer konuşma yaparak, hastaneye sağlık sektöründe daha nice yıllar diledi.

Mağusa Tıp Merkezi Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Serap K. Uluçay, sağlık hizmetlerinde önemli görev alan hemşirelerin, devlet tarafından tümünün istihdam edilmesi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirterek, yetkililere, sağlık hizmetinin bir bütün olduğu anlayışını benimseyerek hareket etme çağrısında bulundu.

Gazimağusa Tıp Merkezi Hastanesi'nin, 1995 yılında, topluma daha kaliteli hizmet vermek amacıyla kurulduğunu anımsatarak, hastanenin 2004 yılı Aralık ayında ISO 9001:2000 kalite sertifikası aldıklarını söyledi.

Uluçay, sözlerine şöyle devam etti:

"Mağusa Tıp Merkezi Hastanesi'ni kuran genç doktorlar, öğrencilik yıllarından itibaren kendi ülkelerine geri dönmek ve burada halkımıza hak ettiği kalitede sağlık hizmeti vermek isteği içindeydi. Birçok gencimiz, bu isteği gerçekleştirememektedir... Bizler, Kıbrıs'a geri dönerek, halkımıza kaliteli hizmetler sunmayı, ve Kıbrıs'a geri dönmek isteyen başka genç arkadaşlarımızın da hizmet verebileceği bir ortamı yaratmayı kendimize borç bildik. Öğrencilik yıllarımızdan itibaren, düşüncelerimizde barındırdığımız dürüstlük, güven, dayanışma ve birliktelik duygularımızı kurduğumuz hastanenin harcına kattık. Mağusa Tıp Merkezi Hastanesi'nin kuruluşunda, bu ülkeye duyulan sevgi ve tutku vardır... "

Hemşirelik Yüksek Okulu geliştirilecek

Başhekim Op. Dr. Serap K. Uluçay'ın ardından konuşan Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Gazimağusa Tıp Merkezi Hastanesi'nin, sağlık alanında kamu ile özel sektörün birbirine rakip olmadan topluma en iyi hizmeti verdiğini söyledi.

Özel sektörde, sağlık alanında çalışan kişilerin hemşire sıkıntısı yaşadığını doğrulayan Soyer, ülkedeki Hemşirelik Yüksek Okulu'nu geliştirip; gençler kendilerine hemşirelik mesleğini seçmesi için teşvik edeceklerini kaydetti.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Bület Dizdarlı da, sağlık alanında özel sektör ile kamunun bilimsel rekabet içerisinde yarışması gerektiğini belirtti ve özel sağlık kuruluşlarının devlet tarafından desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Apartman dairelerinden bozma kliniklerde

verilen sağlık hizmetine son verilsin

Resepsiyonda son konuşmacı olan Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanı Eşref Vaiz, apartman dairelerinden bozma kliniklerde, vatandaşa, sağlık hizmeti verenlerin, durdurulması gerektiğine dikkat çekerek, bu kişilere birleşerek özel hastane kurmaları önerisinde bulundu.

Bakan Vaiz, Gazimağusa Tıp Merkezi'nin ülkede ilk özel hastane olduğunu anımsattı ve ülkede özel sektöre yatırım yapmanın büyük cesaret ve risk gerektirdiğin söyledi.

Bakan Vaiz, Gazimağusa Tıp Merkezi'nin ülkedeki diğer özel hastanelere örnek olduğunu belirterek, "Özel sektörden beklentiler var. Ülkede, özel hastane yapmak isteyen girişimcilere destek olacağız. Ancak bu kişiler, hastanelerini uluslar arası standartlara uygun olarak yapmalıdırlar. Bu kişilere hastane kurması ve bu sektörde yükselmesi için teşvik edeceğiz" dedi.

Kıbrıs Gazetesi
"hemşire
sıkıntısı
yaşıyoruz"
Yorum (10)
hasan ekim
Profesör ünvanı üniversitede yıllarca çalışmış bir akademisyenin hakkıdır. Dışardan atamalar hele bir de 38. maddeyi kullanabilmek için hülle yoluyla yapılan atamalar sistemi dejenere eder. Nitekim, bu yolla birçok doktor hiç ders anlatmadan ve pratik yaptırmadan yani öğretim üyeliği yapmadan profesör olarak özel hastanelerde çalışmaktadırlar.Bu iki yönden sakıncalıdır. Birincisi özellerde çalışan diğer meslektaşlarına göre haksız bir avantaj elde etmekteler. İkincisi daha vahimi ise profesörlüğün adamını bularak kolayca elde edilebilen bir ünvan olduğu bu nedenle doğudaki veya diğer ihtiyaç olan üniversitelerde çalışmaya gerek olmadığı inancı doğar ki eğitim sistemimizi alt üst eder. Zaten şimdiye kadar bu 38. maddeye dayanarak profesör olanların çoğunun üniversitelere bir katkısı olmamıştır. Kendileri doğuda veya yeni açılan üniversitelerde çalışmadıkları gibi çalışmak isteyenlerinde heveslerini kırmışlardır. YÖK'ün artık dışardan doçent ve profesör olmayı yasaklaması gerekiyor.Sağlık bakanlığı da özel hastanelerde bu ünvanların kullanılmasını yasaklayarak, hekimler arasındaki bu adaletsiz rekabeti kaldırmalıdır.
2
Cevapla
prof.dr.
Yazık ki yazık. yardımcı doçentlikten 2 yıllık profesörlüğe kadar üniversiteden hiç ayrılmamış, eğitim, öğretim ve bilimsel çalışmada ortalama üzerinde emek vermiş biri olarak, bunca yıl sonra edindiğim profesörlük ünvanının bu kadar değersiz, ortalık malı olması beni çok derinden üzüyor. herşey değersizleşti. ne yapmalı? meydanı terkedip alın herşey sizin olsun mu demeli? yoksa ya yarın öbür gün bu bedavacılara daha çok haklar verilecek bari onu bekleyeyim mi demeli? acıyorum halime....
0
Cevapla
Dr Mehmet
Ünvanlar yalnızca çalıştığı üniversite tarafından verilmeli (Örnek ünvan: SDÜ Doçenti, SDÜ Prof'u), üniversite dışında kullanmak (önce maaşları adam gibi iyileştireceksin!) tamamen yasaklanmalıdır. Dışarıda kullandırmamanın tek çaresi paradır! Parayı verirsen kimse gitmez! Evini geçindiremeyen, çocuğunu özel okuldan alan, kredi borçları dağ gibi olmuş biz çoğunluk için kalmak enayilik gibi oluyor, kimse kusura bakmasın.
4
Cevapla
Ercan Kırımi
Bazı meslektaşlarımız Doç. olur olmaz ücretler düşük diye hemen Üniv. den istifa ediyor ve adeta alay edercesine özel sektörde 5 yıl çalışıp sonra da yeni kurulan üniv. de prof. luğa müracaat ediyorlar. Buradan da görevlendirmeyle tekrar özel sektörüne devam ediyorlar. Diğer taraftan 5 yıl düşük ücrete razı ve eğitimle, öğrencileriyle, hastalarıyla uğraşan gerçek idealistler var. Bu iki grubun yasa veya yönetmeliklerle mutlaka ayrılması kamu vicdanı ve sağlıklı bir akademik hayat açısından gerekli.
4
Cevapla
Hasan Yılmaz
Profesörlük üniversitede çalışmakla değil 5 yıl beklemekle alınan bir ünvan. Kimse kimseyi kandırmasın. Tiyatroya karınlar tok. Doçentlik jürisinde adayı yayından yetersiz bulan jüri üyelerinin çoğunun aslında üniversite profesörlüğü hak etmediği, doçentlik kriterlerinin çok altında olduğu açıktır. bir köşe kapan artık başkasının gelemsini zorlaştırmak için düşüncelere dalıyor
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir