Medimagazin logo

Hastane alacaklarının silinmesi tarihini değiştiren kanun teklifi kabul edildi

Hastanelerin sosyal güvenlik kurumlarından alacaklarının silinmesi tarihini değiştiren kanun teklifi kabul edildi
Hastane alacaklarının silinmesi tarihini değiştiren kanun teklifi kabul edildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hastanelerin sosyal güvenlik kurumlarından alacaklarının silinmesi tarihini değiştiren kanun teklifi kabul edildi.

Önümüzdeki günlerde TBMM Genel Kurulu'nda yasalaşması beklenen teklif yasalaşırsa hastanelerin sosyal güvenlik kurumlarından 2005 yılına ait alacaklarının tahsil edilmesinin yolu açılacak.

Teklifin görüşmeleri sırasında AK Parti ve CHP milletvekillerinin ortak önergesi ile eczacıların döner sermayeden yüzde 250 oranında pay almalarına ilişkin düzenleme da bazı itirazlara rağmen kabul edildi.


TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, hastanelerin sosyal güvenlik kurumlarından alacaklarının silinmesine ilişkin bütçe uygulamasının tarihinin değiştirilmesini öngören teklif ele alındı ve müzakerelerin ardından benimsendi.

'Sağlık Bakanlığı'na Bağlı Sağlık Kurumları ile Esenlendirme (Rehabilitasyon) Tesislerine verilecek Döner Sermaye Hakkında Kanun ile 2006 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Teklif', hastanelerin 31 Aralık 2005 tarihine kadar olan sosyal güvenlik kurum alacaklarının terkin (silinmesi) edilmesini düzenleyen bütçe kanunu maddesinin değiştirilmesini öngörüyor.

Teklifin yasalaşmasıyla hastanelerin, sosyal güvenlik kurumlarından 2005 yılına ait alacaklarının tahsil edilmesinin yolu açılacak. Buna göre, 2006 Merkezi Bütçe Kanunu'nda yer alan '31 Aralık 2005' tarihi, '31 Aralık 2004' olarak değiştiriliyor. Böylece hastanelerin, sosyal güvenlik kurumlarından 2005 yılına ait 2 milyar YTL alacağını tahsil etmesinin yolu açılıyor.

Aynı teklifle ayrıca Anayasa Mahkemesi'nin daha önce iptal ettiği hastanelerin döner sermayelerinden yapılan ödemeleri düzenleyen kanunda da değişiklik yapılırken 2003 yılından bu yana bütçe kanunlarında yer alan uygulama, döner sermaye kanununa ekleniyor.


İHA
hastane
alacaklarının
silinmesi
tarihini
değiştiren
kanun
teklifi
kabul
edildi
Yorum (9)
aydin sinal
Sayin prof.H.Ömeroglu makaleniz hic silinmesin ,hergün yeni okuyucular bilgilensinler.Türkiyedeki bizim bildigimiz akedemik kariyeri cok yalin ve carpici sekilde gözler önüne serdiniz.Utanan olurmu;zannetmem,kizan olurmu;sayisiz olur.Ben yorumlarimda bu gercekleri dile getirmege calisiyorum,"sen alamancisin"diye tepki cekiyorum,ama siz bu tip dünyasinin hemde 40 senelik bir fakültenin ögretim üyesi olarak gercekleri dile getirdiniz,gittikce iyilesmesi gereken bir ilim dalinda .bilhassa temelsiz acilan tip fakültelerinde yetisen ögrencilerin basarisi,meslege intigrasyonu nasil olacak,yoksa sadece para kazanilan bir meslek olarakmi algilanilacak.eger okuyan olur yorumlarlarsa tekrar yazismak isterim ,saygilar,hürmetler.
0
Cevapla
kazı kazancı
gerçekler,kariyeri basmaklarını hızla tırmanmanın yolları,ahbap çavuş ilşkisi,doğrular...kaleminize yüreğinize sağlık...
0
Cevapla
RA
Sayın hocam teşekkürler, gerçekten böyle bir gerçek var.. İşte bu sebeple Türkiye'de H-index i 9 olana Doçentlik sınavına girme hakkı, 13 olana Profluğa başvurma hakkı sistemi gelmelidir. Ne kadar araştırma projen ve paran var diye sorulmalı ....
3
Cevapla
RKTR
İşte, kendilerine dava açılan doktorlar için en feci şeylerden biri de bu. Artık herkes biliyor, Adli Tıp Kurumu’nda ve Yüksek Sağlık Şurası’nda korkunç derecede yanlış kararlar verilebiliyor. Savunmanızı hiç okumayıp, muazzam tıp ve mantık hataları, hatta çelişkiler ile dolu raporlar yazılabiliyor. Aleyhinize karar veren adamlara bakıyorsunuz, çoğu, hatta bazen HİÇBİRİSİ sizin branştan olmuyor .. Tek kelimeyle skandal. Bu yanlış kararlara imza atarak sizi suçsuzken suçlu duruma düşüren, dolayısıyla hayatınızı mahveden SÖZDE HOCALARIN profili bu yazıda mükemmel tasvir edilmiş. “Gerçek hoca” olduğundan şüphe duymadığım Prof. Hakan Ömeroğlu’nun eline, kalemine sağlık. Evet, bu yazı kesinlikle siteden kalkmamalı. Yıllarca kalmalı.
0
Cevapla
drA
geçenlerde bir internet sitesinde türkiyeden hiçbir şekilde yayın kabul etmeyecegini açıklayan majör jurnallerin listesi verilmişti. hakan hocayı okuduktan sonra sebebini aramaya gerek yok. zira sorumluları belli.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir