Medimagazin logo

Görevden alınan başhekim için vatandaştan imza kampanyası

Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Levent Arıcan'ın görevden alınmasına tepkiler sürüyor. Vatandaşlar, Levent Arıcan için imza kampanyası başlattı
Görevden alınan başhekim için vatandaştan imza kampanyası
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Antalya'nın Kemer İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Levent Arıcan'ın görevden alınmasına tepkiler sürüyor. Vatandaşlar, Levent Arıcan için imza kampanyası başlattı.


15 Ekim 2001 tarihinde Kemer Devlet Hastanesi'ne başhekim olarak atanan ve yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Opr. Dr. Levent Arıcan'ın görevinden alınması Kemer'de büyük yankı uyandırdı.


MHP İlçe Başkanı Mustafa Culfa, CHP İlçe Başkanı Salim Uysal ve DYP İlçe Başkanı Özhan Erkal'ın basın açıklamalarının ardından, bugün Kemer esnafı Başhekim Arıcan için imza kampanyası başlattı. Kemer Devlet Hastanesi'nde görevde bulunduğu yaklaşık 4 yıl boyunca döner sermaye gelirini yüzde 400 oranında arttıran ve branşı nedeniyle ortopedi sorununu ortadan kaldıran Arıcan, 4 yılda 500'e yakın ameliyat gerçekleştirdi. Türkiye'nin her köşesinden Arıcan'a ameliyat olmak için gelen ve basında sık sık başarılı kemik uzatma operasyonlarıyla "Mucize Doktor" olarak anılan Arıcan'ın görevden alınma sebebi ise hala açıklanmadı.


Hastane çatısının yaptırılması, hastane sağlık kurulunun oluşturulması, seyyar röntgen cihazının temini, otomatik röntgen makinesi temini, ameliyathanenin modernizasyonu, ameliyat masası, sabit ve seyyar şarjlı ameliyat lambaları, Endoskopik (kameralı kapalı ameliyat) cihazının temini, Acil Servis'in modernizasyonu (defibrilator, otomatik sedyeler vs.), göz polikliniğinin ve ameliyat sisteminin kurulması (ameliyat mikroskobu, Biomikroskop, FAKO cihazı-Lazerli ameliyat cihazı), Ortopedi Servisi ve ameliyathane sisteminin kurulması gibi daha birçok çalışmaya imza atan ve hastaneye ek bina yapılması, eczane kurulmasıyla ilgili çalışmalar yürüten Arıcan'ın görevden alınmasına ilçe sakinleri de tepki gösterdi.



"SİYASİ PARTİ BAŞKANLARINDAN 'KARAR SİYASİ' AÇIKLAMASI"

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan MHP Kemer İlçe Başkanı Mustafa Culfa, "Antalya, Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Levent Arıcan'ın başhekimlik görevinden alınacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Kemer'de iyi çalışan, yeni bir Devlet Hastanesi yapımı için çaba sarf eden başhekime destek vermemeyi ve yine hastaları ve Kemerliler tarafından sayılıp sevilen birisinin başhekimlik görevinden alınmasının hizmete yönelik bir tasarruf değil, siyasi gerekçelere dayanan bir tasarruf olduğunu düşünmekteyiz. Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Levent Arıcan'ın görevden alınmasına yönelik tüm çaba ve çalışmaları kınadığımızı bildiririz" dedi.



CHP Kemer İlçe Başkanı Salim Uysal'da yaptığı açıklamada, "Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi sayın Dr. Levent Arıcan'ın görevden alındığına dair duyumlar almaktayız. Kendisiyle yaptığımız görüşmede henüz bir tebligatın kendisine ulaşmadığını ama böyle bir duyumu kendisinin de aldığını beyan etmiştir. Görevden alınma gerekçesi tam olarak bilinmemekle beraber, eğer böyle bir durum söz konusu ise bize göre bu bir siyasi karardır. AK Parti iktidarının buna benzer görevden almaları son günlerde sıkça görülmeye başlamıştır. Geçtiğimiz günlerde Finike Devlet Hastanesi Başhekimi, AK Parti İlçe Teşkilatı ile anlaşamadığı ve baskılara dayanamadığı için istifa etmiştir. Bu tür uygulamalar AK Parti iktidarının siyasi kadrolaşma çabalarıdır" ifadelerini kullandı.



DYP İlçe Başkanı Özhan Erkal ise yaptığı açıklamada, Dr. Levent Arıcan'ın yaptığı başarılı çalışmalara değinerek, "Yalnızca ilçemizden değil Türkiye'nin dört bir köşesinden kendisine ameliyat olmak için vatandaşların geldiği başarılı Dr. Arıcan'ın görevden alınışıyla ilgili duyumları üzülerek öğrendik. Bu konuyla ilgili takibimiz devam ediyor. Devlet Hastanesi'ne yaptığı katkıları değerlendirince böyle başarılı bir insanın görevden alınmasının sebebini ise merakla bekliyoruz. Söz konusu olayda siyasi bir unsurun söz konusu olması halinde, bu olayın sorumluluğunu ve hesabını ilgili kişilerin veremeyeceği kanısını taşımaktayız" dedi.
Kemer halkından bir grup da yazdıkları dilekçeyle imza kampanyası başlattı. Dilekçede ise şu görüşlere yer verildi:


"Kemer basınında, yaklaşık 4 yıldır başhekimlik görevini sürdüren ve bu dönemde önemli gelişmeler sağlayan Opr. Dr. Levent Arıcan'ın görevinden alındığına dair haberler ilçemiz halkını derinden üzmüştür. Şahsi menfaatlerin siyasete alet edilmesi olarak düşündüğümüz bu uygulamanın durdurulmasını talep etmekteyiz."
İHA


memurlar.net
görevden
alınan
başhekim
için
vatandaştan
imza
kampanyası
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir