Medimagazin logo

Harran Üniversitesi'nde öğretim elemanı yetersizliği had safhada

Gelecek sezon 13 bölüm açarak akademik yıla başlaması beklenen Harran Üniversitesi’nin öğretim elemanı yetersizliği yüzde 80’lere dayandı
Harran Üniversitesi'nde öğretim elemanı yetersizliği had safhada
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Gelecek sezon 13 bölüm açarak akademik yıla başlaması beklenen Harran Üniversitesi’nin öğretim elemanı yetersizliği yüzde 80’lere dayandı.

Üniversite, birçok bölümüne öğretim elemanı bulamadığı için de söz konusu bölümlerini faaliyete geçiremiyor. En az 200 profesör, 150 doçent ve 600’ün üzerinde yardımcı doçent ve araştırma görevlisine ihtiyaç duyan Harran Üniversitesi bu rakamların yalnızca yüzde 20’si ile hizmet veriyor.

Bir taraftan öğretim elamanı sıkıntısı çeken Harran Üniversitesi diğer taraftan bazı program ve bölümlere yoğun talep geldiği için yeni bölümler açmaya hazırlanıyor. Bu çerçevede Harran Üniversitesi Senatosu’nun yeni bölümlerin açılması konusunda karar aldığı bildirildi. Öte yandan, üniversitenin YÖK’e yaptığı yeni bölüm açma başvurusu da kabul edildi. Yeni açılacak Fen–Edebiyat Fakültesi bünyesinde resim iş ve coğrafya, iktisadi ve idari bilimler fakültesi bünyesinde işletme ve maliye ile bilgisayar mühendisliği bölümlerine ise 30’ar öğrencinin alınması bekleniyor. Ayrıca, Kahta, Viranşehir, Birecik ve Akçakale’deki meslek yüksek okullarında açılacak 8 bölüme de öğrenci alınacak. Söz konusu artışlarla Harran Üniversitesi’nin 7 bin olan öğrenci sayısının 10 bine yükseleceği bildirildi.



Zaman
harran
üniversitesi'nde
öğretim
elemanı
yetersizliği
had
safhada
Yorum (1)
öznur koral
alı ayhann kesınlıkle yanlızca bır doktor olamaz kendını hastalarına adamıs..tam manasıyla allahın dunyaya ınsanların arasına gonderdıgı bır kurtarıcı.bızzat sahıdım ve ozelıkle kanser hastalarının elınden tutan sevgılı hocam allah ondan bın kez razı olsun
6
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir