Medimagazin logo

Lens solüsyonuna toplatma kararı

FDA, ABD firması 'Bausch and Lomb' tarafından üretilen 'ReNu MoistureLoc' lens temizleme solüsyonlarının piyasadan toplatılmasını istedi
Lens solüsyonuna toplatma kararı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
FDA, ABD firması 'Bausch and Lomb' tarafından üretilen 'ReNu MoistureLoc' lens temizleme solüsyonlarının piyasadan toplatılmasını istedi.


Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından yapılan açıklamada, ürünü kullanan kişilerin enfeksiyon kapmaları riskine karşı toplatma kararı alındığı belirtildi.

Üründen kaynaklanabilecek enfeksiyonun kornea nakli gerektirecek ölçüde görme kaybına neden olabileceği uyarısında da bulunuldu.

Açıklamada, ''FDA ve Amerikan Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi (CDC) durumu inceliyor. Şu an için, Bausch and Lomb, temizleme solüsyonu ReNu Moisture'u piyasaya sürmeyi durdurmayı kabul etti'' denildi.

FDA, uyarının firmanın ürettiği diğer ürünler için geçerli olmadığının da altını çizdi.

Enfeksiyonların kaynağında 'Fusarium' adlı bir mantarın bulunduğu ve 9 nisan itibariyle 17 ABD eyaletinde 109 vakanın tespit edildiği belirtiliyor.

FDA'nın uyarısını takiben firma, incelemelerin yapılmasını kolaylaştırmak amacıyla geçici olarak piyasaya ürünü arz etmeyi durdurdu, bu duruma bağlı olarak da Bausch and Lomb hisseleri, New York borsası kapanışında yüzde 9.26'lık bir kayba uğradı.


Milliyet

lens
solüsyonuna
toplatma
kararı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir