Medimagazin logo

Doktorlar, mecburi hizmet için batıya da atanacak

Sağlık Bakanlığı, 12 Nisan’da mecburi hizmet kurasını çekecek. 769 pratisyen ve 849 uzman hekimin atanacağı kurada doktorlar, sadece doğu illerine değil batıda ihtiyaç olan bölgelere de gönderilecek
Doktorlar, mecburi hizmet için batıya da atanacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı, 12 Nisan’da mecburi hizmet kurasını çekecek. 769 pratisyen ve 849 uzman hekimin atanacağı kurada doktorlar, sadece doğu illerine değil batıda ihtiyaç olan bölgelere de gönderilecek.

Bu kapsamda Bursa’ya 2, Çorum’a 3, Kocaeli’ye 22, Samsun’a 3, Sinop’a 2 pratisyen hekim atanacak. Uzman hekim için belirlenen yer listesine göre ise Ankara’ya 6, İzmir’e 7 ve İstanbul’a da 4 hekim mecburi hizmet için görevlendirilecek. Uzman hekim kadroları içerisinde en fazla kontenjan 48 kişi ile Ağrı’ya ayrılırken, Erzurum ve Diyarbakır’a 47 kişi gönderilecek. Pratisyenlerde ise Van’a 68, Ağrı’ya 59, Şanlıurfa’ya 50 ve Erzurum’a 49 kişi tayin edilecek. Danıştay’ın mecburi hizmeti durdurmasından dolayı yaklaşık 4 aydır ihtiyaç duyulan yerlere hekim ataması yapılamıyordu. Ancak Anayasa Mahkemesi’nin zorunlu hizmete vize vermesiyle bakanlık tekrar harekete geçti.

Zaman
doktorlar
mecburi
hizmet
için
batıya
da
atanacak
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir