Medimagazin logo

DSÖ: Salgın, önlemlerin yetersizliğinden

Dünya Sağlık Örgütü, kuş gribi vakalarının artışını önlemlerin yetersizliğine bağladı. Örgüt, Türkiye’de toplam 50 kişiye virüsün bulaşmış olabileceğini açıkladı
DSÖ: Salgın, önlemlerin yetersizliğinden
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Dünya Sağlık Örgütü, kuş gribi vakalarının artışını önlemlerin yetersizliğine bağladı. Örgüt, Türkiye’de toplam 50 kişiye virüsün bulaşmış olabileceğini açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Alman Klaus Stöhr, bir radyoya verdiği demeçte, “Virüsün insandan insana bulaşabileceğini gösteren yeni bir işaret yok. Türkiye’de de salgın, kanatlı hayvanlar arasında yayıldı” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü yetkilisi Stöhr, kuş gribi vakalarının artışını önlemlerin yetersizliğine bağladı ve Türkiye’de toplam 50 kişiye virüs bulaşmış olabileceğini söyledi.

Bu arada Dünya Sağlık Örgütü’nün Rusya’dan Türkiye’ye uzman göndermesini istediği bildirildi. İtar-Tass ajansının haberine göre, Rusya sağlık yetkilileri, WHO’nun bu yöndeki isteğini inceliyor. Sağlık Dairesi Başkanı Gennadi Onişçenko, “Öyle tahmin ediyorum, en kısa sürede Türkiye’ye birkaç uzman göndeririz” dedi.

NTV-MSNBC
dsö:
salgın
önlemlerin
yetersizliğinden
Yorum (9)
Ahmet Rasim Küçükusta
Sevgili Haldun Hocam, Bu kongreler sizin tabirinizle bilimsel arena değil, "bayi toplantısı" dır. Bir zamanlar bilim adamlarının birbirleriyle iletişim sağlamak, tartışmak için bir araya geldiği kongreler işin içine ilaç endüstrisinin girmesiyle maksadından tamamen uzaklaşmıştır ve zaten bilgiye ulaşmanın yolları da çoktandır değişmiştir. Bilim kongrede değil kliniklerde, laboratuarlarda, araştırma merkezlerinde üretilir. Bunu sağlamak da kişisel çabalarla mümkün değildir; bu ancak mentalite ve sistem değişikliği ile mümkün olur. Aksi takdirde biz çok güzel, çok renkli poster yaparak büyük kalabalıklar halinde kongrelerde arz-ı endam etmeye devam ederiz. Bu toplantılar da zaten bu posterciler için düzenlenmektedir. Çıkarın bakalım postercileri kongre-mongre kalır mı? Cebinizden bir kuruş çıkmadan gittiğiniz kongrelerde bilim olmaz. Siz kongreyi bırakın bilim nasıl üretilir, araştırma nasıl yapılır bunun yollarını bulmaya çalışın. Selam ve saygılarımla.
0
Cevapla
kemal
sevgili hocam; kendinizi boşu boşuna üzmeyin.türkiyede bilim de tıpta bitmiştir.ben istifa etmiş bir genel cerrahi uzmanı olarak artık hayvancılık yapıyorum. düve satıyorum. doktorluktan kazandığım paranın 2 katını açık konuşmak gerekirse rahatlıkla kazanıyorum.sizede hayvancılık veya arazi alım satım sektörünü tavsiye ederim.zorlamayın artık kendinizi, doktorluk bitmiş.
0
Cevapla
y.yılmaz
Sn hocam "Türkiye nin bilimsel ekonomik askeri gücünü kim inkar edebilir demiş."hangi bilimsel gücü diye sormak isterim maalesef her yerde kalabalıktan başka bir şey yok kuru kalabalıklarda bilim üretmiyor.Devlet dairelerinde kalabalığız askerde kalabalığız , nüfusta kalabalığız ürettiğinden çok ürüyoruz ancak bilimsel bir güç olduğumuz falan yok.Kongrelerdede kalabalığız ancak ürettiğimiz bir bilim yok .Bana göre tamda hakettiğimiz yerdeyiz bundan fazlasını hak etmiyoruz.
0
Cevapla
baran ince
hocaya sormak lazım kongreye cebinden mi gitti sponsor mu gönderdi.ingizlice konuşup yazamıyorsan tabbbi yabancılar kaçar.bilimi hakedenler yapmıyor ki.çanta taşıyanlar ondan bundan torpilliler yapıyor.yurt dışına çıkınca pasaportta bile yabancılar bize insanlık dışı muamele yapıyor.türk büyükleride diyorki dunyanın en büyük 20 ekonomisnden biriyiz diyyee.bence bu konumumuz bize yeterde artar bille.ülkemizdeki bilim amerikan kopyası değil de ne.bizde kim ne bulmuş.poster ne ki 1 satte kes yapıştırla halledersinnn teknoloji ile
0
Cevapla
dr dobra
Sayın hocam"Türkiye'de bilim" derken kendinizi kandırıyor olabilirsiniz ama biz 21.yüzyıl Türk Hekimlerini kandıramazsınız!Ne bilimi ya?
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir