Medimagazin logo

<b>Bakanlık: Döner kararı sadece mahkeme açan kişiye yönelik</b>

Sağlık Bakanlığı serbest çalışan hekimler için "tam döner" ödenmesinin sadece mahkeme kararı bulunan hekim için geçerli olduğunu ifade etti. Dava açan hekimin hastanesine gönderilen yazıda şunlar kaydedildi
<b>Bakanlık: Döner kararı sadece mahkeme açan kişiye yönelik</b>
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı serbest çalışan hekimler için "tam döner" ödenmesinin sadece mahkeme kararı bulunan hekim için geçerli olduğunu ifade etti. Dava açan hekimin hastanesine gönderilen yazıda şunlar kaydedildi:


T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Strateji Geliştirme Başkanlığı




Sayı: B.100.SGB.0.00.00.00/1538
Konu: Görüş İstemi 13 MART 2006




ANKARA VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğü)

İliniz Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Baştabipliğinin Müdürlüğünüze hitaplı 09.03.2006 tarihli ve 1381 sayılı yazısı incelendi.

Mezkur yazıda özetle, Tamer MUNGAN tarafından Bakanlığımız aleyhine açılan davada, Danıştay 11. Dairesince, 01.02.2005 gün ve 349 sayılı Makam Onayı ile yürürlüğe konulan “Sağlık Bakanlığına Bağlı İkinci ve Üçüncü Basamak Sağlık Kurumlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge’nin 4üncü maddesinin “r” bendi ile aynı Yönergenin ek-1 sayılı tablosunda “serbest çalışan tabipler” için, ek-3 sayılı tablosunda da “uzmanlar” için belirlenen katsayıların bireysel işlem yönünden yürürlüğünün durdurulmuş olması nedeniyle, adı geçen hakkında söz konusu mahkeme kararının ne şekilde uygulanması gerektiği hususunda görüş talep edilmektedir.

06.01.1982 tarihli ve 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 28inci maddesinde “Danıştay, bölge idare mahkemeleri, idare ve vergi mahkemelerinin esasa ve yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararlarının icaplarına göre idare, gecikmeksizin işlem tesis etmeye veya eylemde bulunmaya mecburdur. Bu süre hiçbir şekilde kararın idareye tebliğinden başlayarak otuz günü geçemez.” denilmiştir.

Bu çerçevede, anılan Mahkeme kararı ile mezkur Yönergenin 4üncü maddesinin “r” bendi ile aynı Yönergenin ek-1 sayılı tablosunda “serbest çalışan tabipler” için, ek-3 sayılı tablosunda da “uzmanlar” için belirlenen katsayıların yürürlüğü durdurulmuş bulunduğundan, adı geçen davacıya bu mahkeme kararına istinaden yapılacak ödeme tutarı;

Dava tarihinden itibaren 31.12.2005 tarihine kadar olan dönemi kapsamak üzere; serbest meslek katsayısı “1”, tavan ek ödeme katsayısı “7” hizmet alanı kadro unvan katsayısı ise “1.8” oranları üzerinden hesaplanacak ek ödeme tutarından, belirtilen dönem içine adı geçene yapılmış olan ek ödeme toplamının mahsup edilmesi suretiyle tespit edilecektir.

Öte yandan, belirtilen şekildeki uygulama, sadece mezkur mahkeme kararına konu davada taraf sıfatı bulunan Tamer MUNGAN için geçerli bulunmakta olup, söz konusu mahkeme kararı emsal alınmak suretiyle, Baştabiplikleri emrinde görevli serbest çalışan diğer Uzman Tabipler hakkında uygulanması mümkün değildir.
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Kenan BOZGEYİK
<b>bakanlık:
döner
kararı
sadece
mahkeme
açan
kişiye
yönelik</b>
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir