Medimagazin logo

Başesgioğlu: SSK'nın 2005 sonu itibarıyla 1.18 milyar YTL borcu var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, SSK’nın 2005 yılı sonu itibarıyla Sağlık Bakanlığı’na 1 milyar 180 milyon YTL ilaç ve tedavi gideri borcu bulunduğunu, BAĞKUR’un ise borcu bulunmadığını bildirdi
Başesgioğlu: SSK'nın 2005 sonu itibarıyla 1.18 milyar YTL borcu var
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, SSK’nın 2005 yılı sonu itibarıyla Sağlık Bakanlığı’na 1 milyar 180 milyon YTL ilaç ve tedavi gideri borcu bulunduğunu, BAĞKUR’un ise borcu bulunmadığını bildirdi.


Anavatan Partisi Hatay Milletvekili Züheyir Amber’in bakanlık bütçesinin TBMM Genel Kurulu’nda görüşülürken yönelttiği soruları yazılı olarak yanıtlayan Başesgioğlu, SSK ve BAĞKUR’un ilaç ve tedavi gideri borcu hakkında bilgi verdi.

SSK’nın 2005 yılı sonu itibarıyla Sağlık Bakanlığı’na 1 milyar 180 milyon YTL günü geçmiş borcu olduğunu belirten Başesgioğlu, diğer tedavi giderleriyle ilgili muaccel hale gelen borcu bulunmadığını ifade etti.

SSK’ya 2005 yılında yapılan hazine yardımının 7.5 milyar YTL olduğunu belirten Başesgioğlu, bu yıl hazineden aktarılması gereken miktarın 11 milyar YTL olduğunu bildirdi. Başesgioğlu, "2005 yılında hazineden kurumumuza aktarılan miktar ile 2006 yılında aktarılması gereken miktarda yüzde 46.52 artış görülmektedir" dedi.

BAĞKUR’UN BORCU BAĞKUR’un 2004 yılında hastanelere 1 milyar 269 milyon, eczanelere 2 milyar 188 milyon, optik, medikal ve şahıslara 262 Milyon olmak üzere toplam 3 milyar 719 milyon YTL sağlık ödemesi yapıldığını kaydeden Başesgioğlu, 2005 yılı sağlık giderlerinin ise geçici gerçekleşme verilerine göre hastanelere 1 milyar 308 milyon, eczanelere 2 milyar 33 milyon, optik, medikal ve şahıslara 272 Milyon YTL olmak üzere 2004 yılına göre yüzde 2.9 azalışla toplam 3 milyar 613 milyon YTL olmasının beklendiğini ifade etti.


Başesgioğlu, kurumun 2005 Aralık ayı sonu itibarıyla hastaneler dahil günü geçmiş sağlık sigortası borcu bulunmadığını, BAĞKUR Genel Müdürlüğü’nün 2006 yılı sağlık giderlerinin ise toplam 3 milyar 660 milyon YTL olacağının öngörüldüğünü belirtti.


Milliyet

başesgioğlu:
ssk'nın
2005
sonu
itibarıyla
1.18
milyar
ytl
borcu
var
Yorum (3)
baran ince
eskiden hekimlik çok saygınmış.hatta hekimler ilçelerde kaymakamlık yaparlarmış.o zaman bu kadar hekim enflasyonu yoktu.şimdi elini sallasan uzmana,doçente,profa değiyor.artık kalite yokk.sayı varr.çok saygı duyduğum hocam diyor kii artık herkes profesör .yakında büyük ilçelerde de tıp fak.açılacakmışş.hele vakıf üniv.leri aldı başını gidiyorr
0
Cevapla
celil
Tespitler hususunda profesörü, doçenti, uzmanı, pratisyeni hepimiz hemfikiriz. Ne yapmak gerektiği hususnda hiçbir öneri yok. Hiç düşündünüz mü bu saatten sonra ne yapılabilir? Ya da yapılabilecek bir şey var mı?
0
Cevapla
aydin sinal
1974 AÜTF mezunu 6 ay HÜTF calistim 1.1.1975 den beride Almanya,Frankfurta yasar calisirim.saglik sorunlari her ülkenin ,kültürel,sosyal,mali yapilari ile beraberdir.almanya saglik politikasi,fransaya benzemez,fransa ingiltereye benzemez..v.s.esas önemli nokta doktor ve saglik personeli degil ,hastadir,bütün caba hastanin sihhatidir.2000-2004 yillarinda annemin saglik sorunlari icin pek cok defa ankara ve nigdeye gelip gittim,gördüklerim hasta sagligi acisindan türkiye bati avrupa ülkeleri karsisinda en az 60-70 sene geri olduguydu.hekim olarak utandim,meslektaslarimin hastaya vermedikleri deger karsisinda.Almanyada yeni asistan ASGARI ÜCRETIN iki,sonsene üc,mütehassis dört misli (vergi öncesi) brüt ücreti vardir.Üniversitelerde kazanc daha azdir.35 sene sonra BAT 1 den aldigim maas bir lise müdürü kadardir.Tek basima yaptigim narkoz sayisi 1500 gecer ambulans,intensiv calismalari ayri,60 yasindan sonra bile ayda 6-7 gece nöbetim var.....yaziyorumki Türkiyede her sey para ile ölcülmesin.Türkiyede Üniversitedeki Prof.cerrah bir arkadasi 3defa aradim,göremedim.Sekreter bana acidi dogruyu söyledi"hoca haftada bir gün gelir ameliyat günüdür,sonra baska hastahanelerdedir"demisti.Simdide sikayetler var ama evvelki gördüklerim tam bir rezaletti birinin buna DUR demesi lazimdi.Frankfurtan selamlar.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir